Home > Arcam till ny rekordnivå efter nyemission

Arcam till ny rekordnivå efter nyemission

”Det är en offensiv emission, som vi gör för att vi ser stora möjligheter som vi vill kunna utnyttja. Vi har inget problem med kassan eller något direkt kapitalbehov”, säger vd Magnus René till Nyhetsbyrån Direkt.

Bland de framtida möjligheterna finns bland annat att lösa in den option på amerikanska Disanto, som löper fram till våren 2015.

”Emissionen är ett sätt att säkra finansieringen av det förvärvet, om vi bestämmer oss för att gå vidare. Men först vill vi se om samarbetet fungerar så bra som vi tror att det ska göra. Hittills har det gått bra, mycket bra”, forsätter Arcamchefen.

Några andra förvärv ser Magnus René inte närtid. Det nya kapitalet kommer dock väl till pass ändå.

”Vi har växt väldigt snabbt på sistone med en stor orderingång och vi ser att vi kommer att fortsätta växa på samma sätt. Det innebär att vi behöver arbetande kapital i bolaget”, säger han.

I den riktade emissionen deltog uteslutande amerikanska institutionella placerare som inte tidigare återfunnits i bolagets ägarlista.

Arcam handlades vid 11.40-tiden till 333 kronor, en uppgång med 7,5 procent sedan torsdagens stängning. Tidigare på dagen nåddes rekordnoteringen 339:50 kronor. Under 2013 har aktien stigit med drygt 96 procent.

Arcam (Dagsgraf)
Arcam (Dagsgraf)

Av: Tradingportalen/Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto