Home > Assa Abloy har tangerat MA 200

Assa Abloy har tangerat MA 200

En möjlig bottenformation råder i starkt trendande Assa Abloy (ASSA B). Efter ett starkt börssår har den i år kommit ner inför rapporten från de överköpta toppnivåerna där marknaden fokuserat på det kostnadstryck råvarupriserna inneburit.

Senaste veckornas rapportslakt i andra industri- och verkstadsbolag verkar också ha dragit med Assa vilket verkar visa sig vara en överreaktion. I rapporten som släpptes innan måndagens öppning redovisades fjärde kvartalets siffror som togs emot väl av marknaden trots vissa svagheter i rörelseresultatet för perioden. Om denna positiva utveckling i priset håller i sig anser vi aktien vara nedtryckt med potential till nya toppnoteringar.

Aktien tangerade MA 200 förra veckan och gjorde en Doji (svans för uppgång) under stigande volym som följts av stark fredagsstängning med god volym även där. Detta leder oss att föreslå ett så kallat ”make or brake” scenario där förra veckas botten är en avgörande nivå. Botten i Dojin på 169,30 är en bra referenspunkt där stop-loss kan placeras några ören lägre, tanken är att ifall priset återbesöks så kan det antingen bli en dubbelbotten eller ett utbrott nedåt om det överskrids och fungerar därför också som en scenariostopp.

Om rapporten kommer ut starkt är första motståndet 187,10 som är den tidigare toppen i svansen från veckan innan. Där kan en del av positionen stängas om man önskar låsa in vinst, annars är förra årets högsta notering på 200 kronors-nivån nästa motstånd av större betydelse för den långsiktiga trenden i aktien.
Förväntan om stora kursrörelser gör att köp av aktien eller ett linjärt prissatt derivatinstrument som en CFD eller ett certifikat kan vara ett bättre alternativ till en option eller warrant denna gång.

Stöd och motståndsnivåer:
Stöd: 169,30, 163
Motstånd: 180,60, 187,10, 200,30

Assa Abloy
Assa Abloy
Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.