Home > Assa Abloy rapport i linje med förväntan

Assa Abloy rapport i linje med förväntan

”Egentligen finns det inte så mycket man kan säga. Det är helt i linje med förväntningarna där Emea är svagare och egentligen alla andra divisioner utom Entrance Systems som kompenserar för det”, säger en analytiker till Nyhetsbyrån Direkt.

Assas division Emea visade en organisk nolltillväxt i det andra kvartalet, jämfört med en förväntad uppgång på 2 procent, efter att det första kvartalet bjudit på plus 4 procent.

”Det som marknaden kommer att fokusera på nu är den senaste trenden inom Emea, för vi vill inte ha ner tillväxten på minus. Återhämtningen vi såg i det första kvartalet och det lite svagare andra kvartalet, är det snittet av det man ska ta eller ska man bara titta på andra kvartalet för att få en bra bild?”, frågar sig analytikern.

Han tillägger att i det andra kvartalets nolltillväxt kan det finnas en negativ effekt kopplat till det franska valet och även till viss del det tyska delstatsvalet.

”Det man ändå kan säga är att aktien har gått rätt så bra, så det är frågan om den här rapporten räcker”, kommenterar analytikern.

Assa Abloys aktie inledde nedåt på fredagens Stockholmsbörs, men vände under upp förmiddagen och låg strax efter klockan 10 på +0,5 procent.

Assa Abloy har stigit med drygt 16 procent sedan årsskiftet och under samma period har OMXS30 gått upp med drygt 6 procent.

Assa Abloys resultat före skatt blev 1.677 miljoner kronor (1.460) för det andra kvartalet. Analytikerna hade räknat med ett resultat på 1.679 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

Utfallet var därmed i linje med analytikernas genomsnittsprognos.

Rörelseresultatet (ebit) blev 1.885 miljoner kronor (1.615) och analytikerna hade räknat med 1.854 miljoner.

Rörelsemarginalen blev 15,7 procent (15,4), jämfört med förväntade 15,6 procent.

Omsättningen uppgick till 11.997 miljoner kronor (10.502). Den organiska tillväxten var +3 procent under kvartalet (+5). Analytikerna hade räknat med en omsättning på 11.902 miljoner och en organisk tillväxt på +3,1 procent.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.