Home > Assa Abloy i nyckelläge

Assa Abloy i nyckelläge

Låsföretaget Assa Abloy är starkt beroende av nybyggnationen och därför betraktas bolaget som väldigt konjukturberoende vilket inte varit någon direkt hit i år. Beräknat på dagens kurs 148 har Assa Abloy B i år gått ner med 22 % vilket är ungefär samma som för OMXS30.

Den långa trenden är nedåt för Assa Abloy B. Vi har i en tidigare analys den 30 maj rekommenderat blankning när aktien gick under 170 kr. Vi har sedan dess varit nere på som lägst 128,6 kr.

Den korta trenden är för närvarande oregelbunden. Vi har fått en del styrketecken från aktien via positiva divergenser i våra indikatorer RSI och MacD. Dessutom har vi via en Doji i candelstickdiagrammet fått en vändningssignalen för uppgång när vi bottnade ur den 19 augusti.

För att få en lite starkare köpsignal måste vi bryta upp över motståndet vid 150 kr. Då stöter vi dock ganska omgående på en nedåtgående trendlinje, nu vid ca 154 kr, som kan ge problem. Den nedåtgående trendlinjen ansluter med 150 motståndet först om några veckor. Vi har en stödnivå kring 134 kr och sedan en vid 128 kr. Faller vi under dessa så får vi nya säljsignaler.

Slutsats: Flytta ner stop lossen på blankade positioner till 151 kr, eller om man tål lite högre risk, till 155 kr. Går vi under stödet vid 134 kr föreslår vi att man flyttar ner stop lossen till 143 kr. Går vi under 128 kr så föreslår vi en nedflyttning till 136 kr.

Bryter vi över motståndet vid 150 kr, särskilt om vi gör det med ökad handelsvolym, kan man istället köpa för uppgång om man är aggressiv. Stop loss i så fall förslagsvis på 141 kr. Vi har då tyvärr motstånd redan vid den nedåtgående trendlinjen och sedan vi ca 163 kr vilket inte ger något fördelaktigt risk-reward förhållande. Vågar man dock tro på en uppgång ända till motståndet vid 172 blir kalkylen klart bättre.

Assa Abloy B (Dagsdiagram)
Assa Abloy B (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto