Home > Assa Abloy köpvärd som swing som kan bli ett utbrott

Assa Abloy köpvärd som swing som kan bli ett utbrott

Så här skrev jag den 20 septemberNär den långa trenden (MA-200) pekar upp med kursstaplarna ovanför medelvärdet bör man undvika att gå kort (blanka). Det lämnar i Assa Abloys fall bara Köp och Avvakta kvar. När kursen närmar sig en topp (juni) bör vi vara beredda på att aktien precis som tidigare kan vända ner eller röra sig sidledes. Potentialen för uppgång står i detta fall inte i proportionen till risken. Avvakta tills aktien bryter upp över årshögsta 174 kronor.

Teknisk analys Assa Abloy B: Aktien noteras i en uppåtgående trendkanal och har de senaste veckorna noterats i den övre, positiva delen av trendkanalen. När Assa-aktien för en vecka sedan testade av ATH-nivån vid 200 kronor, som höll fick vi en rekyl ner mot stödnivån 190 kronor där aktien befinner sig nu.

Aktien befinner sig i både kort- och långsiktiga uppåtgående trender.

Den kortare momentumindikatorn noteras vid en nivå där vi tidigare sett vändningar uppåt och det finns goda förutsättningar för att detta i samband med stödet 190 kronor ger en uppstuds. Det är dock viktigt att påpeka att uppsidan kan vara något begränsad då det inte är mer än 5,3 procent upp till ATH vid 200 kronor. Om vi får en kraftig uppgång hos OMX kan det vara tillräckligt för att Assa skall bryta igenom 200-kronorsnivån, och den vill vi vara med på. En strategi är därför att köpa aktien på nuvarande nivå med en tajt stop vid 187,75 och låta stoppen ”kasa med” upp till 195 kronor, men därefter luftar vi till stoppen något (kring 3 procent) och skalar sedan ut halva positionen vid 200 kronor för att vara med på utbrottet som kan bli kraftigt om vi har tur. Går allt snett är det en rimlig förlust för den vinst vi har möjlighet till.

Riktningen/trenden hos MACD är positiv även om indikatorn brutit ner i sälj, dock i den positiva delen av diagrammet, vilket gör säljsignalen mindre värd.

Sammanfattning: Assa Abloy B noteras i en positiv trend och har efter toppnoteringen vid 200 kronor rekylerat ner mot 20-dagars medelvärde som sammanfaller med 190 kronor. För att inte missa entrén vid vändningen, som jag är övertygad om kommer att ske kring 188-191 kronor bör man redan nu kliva på tåget med en tajt stop vid 187,75 kronor där edgen är borta. Lätta av en del av positionen vid 200 kronor för att inte missa ett eventuellt race om nivån bryts.

Motstånd: 193,10 / 196,10 / 200,30 / 205,70
Stöd: 190,00 / 188,30 / 186,50 / 181,70 / 176,90

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto