Home > Assa Abloy – Varningssignaler om topp

Assa Abloy – Varningssignaler om topp

Assa Abloy har tidigare fått starka köpsignaler och har efter en bra rapport nått sin tekniska målkurs och dessutom ett viktigt motstånd vid 200 kr. Nu varnar dock diagrammen för att uppåttrenden ska försvagas. Eller till och med för att aktien håller på att nå sin topp.

Assa Abloy har gått starkt i år. Aktien är i år upp med 15% efter en stark rapport och många höjda riktkurser från analytikerna.

Vi skrev i vår analys av Assa Abloy den 29 november att ”Etablerar vi oss över 167 kr får vi köpsignaler som pekar på en betydande uppåt potential.” Denna uppåt potential är i det närmaste uppnådd nu i och med att kursen i skrivande stund är på 199,7 kr, alldeles vid motståndsnivån vid 200 kr.

Assa Abloy ser i och för sig ut att även kunna gå över 200 kr men frågan är hur länge den orkar stanna kvar där. Den korta trenden är visserligen starkt uppåtriktad och även den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, har börjat svänga uppåt.

Däremot har Stochastic-indikatorn börjat visa en negativ divergens gentemot aktiekursutvecklingen. Det vill säga att nya toppar på allt högre nivåer i aktiekursen har under samma period endast givit toppar på allt lägre nivåer för Stochastic-indikatorn. Detta är en tydlig varningssignal om kommande svaghet i aktien.

Vi skulle därför vilja rekommendera att man använder tajta stop losser för sin Assa Abloy aktier. Aktien kan forsätta uppåt men vi har nu fått tydliga varningssignaler om svaghet.

Förslag till stop losser är om aktien stänger under något av stöden 195 kr, 190 kr eller 187 kr. Välj stop loss efter vilken risk du själv vill ta.

Assa Abloy (Dagsdiagram)
Assa Abloy (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.