Home > Aston Martins aktiepris: Resultat från Q4 2020 kommer denna vecka

Aston Martins aktiepris: Resultat från Q4 2020 kommer denna vecka

Aston Martin tillverkar lyxbilar och SUV-fordon i över 50 länder över hela världen, men målet att bli att bli världens första tillverkare av lyxelbilar.

Aston Martins aktie är listad på London Stock Exchange och har presterat starkt under 2021 då världen ser ett ljus i slutet av tunneln i kampen mot COVID-19-pandemin.

Bilindustrin påverkades knappt av krisen, men lyxvarumärken presterade bättre än vad många trodde. Inför denna veckas resultaträkning ser Aston Martins aktiepris ut att konsolidera i ett fortsättningsmönster.

När rapporterar Aston Martin sina intäkter från Q4?

Aston Martin utannonserar sina resultat från Q4 2020 och de kompletta resultaten från det finansiella året nästa torsdag, den 25:e februari, klockan 08.30 GMT. 

Marknadens förväntningar från Aston Martins resultaträkning

Marknaden förväntar sig att intäkterna från det sista kvartalet når 750,65 miljoner dollar, och överensstämmer med ett pris/säljförhållande på 72,29. Förväntningarna på tillväxt de senaste 12 månaderna ligger på -41,62%, vilket återspeglar de problem företaget har mött. Positiva överraskningar här kan leda till att Aston Martins aktiepris når nya höjder.

Aston Martins aktie: en teknisk analys

Den tekniska bilden visar en bottentriangel som har formerats under 2020 i form av ett vändmönster. Sedan november, då aktiemarknaderna världen över började stiga, nådde Aston Martins aktiepris över triangelns övre kant. Sedan dess har priset formerat högre höjder och högre låga noteringar, vilket man ofta ser under stigande trender.

Den övre kanten av kanalen fungerar som resistens, medan den lägre fungerar som stöd. När priset befinner sig inuti den stigande kanalen är marknaden stigande, och traders bör då fokusera på att leta efter fortsättningsmönster. Just nu ser priset ut att konsolidera i en vimpelformation, vilket är ett fortsättningsmönster som bör leda till högre höjdpunkter, förutsatt att resultaten från Q4 2020 inte är en besvikelse.

Vad är prognosen för Aston Martins aktiepris?

Förra årets utannonsering att Aston Martin Lagonda och Mercedes Benz AG kommer dela teknik ledde till ett ökat förtroende att Aston Martin kommer lyckas med sin omstrukturering. Marknaden välkomnade utannonseringen, vilket kan ses på aktiepriset, som vände starkt efter att ha formerat en triangel som vändmönster. Om företaget levererar positiva resultat finns det en chans att aktiepriset fortsätter i den stigande kanalen, vilket sätter press på den övre kanten.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.