Home > AstraZeneca (AZN) Utmanande setup för uppgång

AstraZeneca (AZN) Utmanande setup för uppgång

Så här skrev jag den 17 december: Om man inte skall bottenfiska så är det inte att tänka på att köpa AstraZeneca för tillfället. Det finns bara tre lägen köp, sälj och neutral. Så länge Astra befinner sig mellan 342 och 310 kronor skall man enligt mig placera aktien på avbytarbänken. Den som inte redan sålt och äger aktien bör åtminstone börja skala ut sig om 310-kronorsnivån punkteras (skulle egentligen klivit av senast den 29:e november vid 331 kronor).

Teknisk analys AstraZeneca: Helt väntat föll AstraZeneca omgående efter föregeånde analys. Nu är aktien nere på stödnivån 310 kronor som jag påpekade och nu uppstår ett par intressanta setuper.

Aktien befinner sig både på kort och lång sikt i negativa, nedåtgående trender. MA-50 befinner sig sedan den 29:e november under MA-200 vilket ytterligare förstärkt det negativa sentimentet.

Gårdagens kursformation var den så kallad Bullish Harami som innebär att den långa röda kursstapeln i torsdags fick de som gått kort (blankat) att känna sig lugna. När gårdagen istället inleddes uppåt och stödet som torsdagens lägsta nivå utgör höll, får en del blankare kalla fötter och börjar så smått att stänga sina korta positioner. Stiger kursen över torsdagens öppning vid 313,60 som dessutom innebär att taket som den fallande motståndslinjen utgör får vi en köpsignal (dock helt mot trenden och högre risk än normalt).

De allt mindre histogramstaplarna och konvergensen hos MACD är tecken på att den branta nedgången kan närma sig sitt slut.

Skulle stödet som 309,20 kronor utgör punkteras, onsdagen öppnar nedåt och stänga under torsdagens lägsta har vi fått en setup för nedgång mot i första hand 303 kronor men därefter mot 280 kronor.

Sammanfattning: Det är relativt många indikatorer som pekar på att AstraZeneca är på väg att bottna och vända upp från nuvarande nivå. Den som väljer att köpa aktien på denna nivå skall vara medveten om att alla trender pekar nedåt och det är således betydligt större riskn än normalt. Placera inte stoppen lägre än 304,50 där edgen för uppgång helt gått förlorad. Punkteras 309,20 är jag övertygad om att vi kan förvänta oss än större och relativt utdragen nedgångsfas.

Motstånd: 312,70 / 313,40 / 315,50 / 317,60
Stöd: 310,60 / 309,20 / 307,10 / 305,00 / 302,90

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.