Home > AstraZeneca har fått säljsignaler

AstraZeneca har fått säljsignaler

AstraZeneca har fått säljsignal och både den korta och långa trenden för aktien är nedåtriktad. 

AstraZeneca har fått en säljsignal i och med att aktien gått under stödet vid 298 kr. Aktien ser ut att ha bruttit ut ur en huvudskuldra liknande formation när den gick under stödet och formationen pekar på en potential ned till ca 276 kr. Dessförinnan har vi ett ganska starkt stöd på ca 283 kr, men under det så finns inget ordentligt stöd förrän ca 260 kr. Både den korta och den långa trenden pekar nu nedåt.

Har man följt våra tidigare rekommendationer i aktien, se vår analys av AstraZeneca den 4 november, så bör nu alla långa postioner vara utstoppade antingen när vi stängde under 305 kr eller under 297 kr. I och med säljsignalerna och de nedåtriktade trenderna så kan man nu istället leta tillfällen att blanka på. Gör det gärna då vid uppåtrekyler till närheten av de olika motståndsområdena.

Vi har nu ett sådant motståndsområde vid ca 298 kr. Kursen är i skrivande stund 293,9 kr och så risken jämfört med vinstpotentialen, risk-reward förhållandet, är här ganska gynnsamt.

AstraZeneca är nu klart översåld, Stochastic indikatorn är på en låg nivå, så en uppåtrekyl skulle kunna komma här antingen till motståndet vid 298 kr eller till en nedåtgående trendlinje som idag ligger på ca 307 kr. I en nedgång kan dock marknaden vara översåld ett bra tag så osvuret är nog bäst angående eventuella uppåtrekyler.

I nuvarande läget så måste vi upp över motstånden vid 312 kr för att det ska bli några starkare köpsignaler i aktien. Vi har sedan även viktiga motstånd vid ca 320, ca 326 kr och ca 330 kr.

Strategiförslag: Blanka AstraZeneca här vid ca 294. Är man kylig så avvaktar man en uppgång till lite närmare motståndet vid ca 298 kr. Sikta på en nedgång till ca 283 eller ca 260 kr. Stop loss om stängningkurs på minst 301 kr. Flytta gärna ner stop lossen allteftersom positionen går med vinst.

Att ta position
Handla AstraZeneca för uppgång med tex. Citi First LONGASTRA AL CIT*
Handla AstraZeneca för nedgång med tex. Citi First  SHORTASTRA C CIT*
AstraZeneca (Dagsdiagram)
AstraZeneca (Dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.