Home > Atlas Copco – Etablerar sig på nya höjder

Atlas Copco – Etablerar sig på nya höjder

Verkstadsjätten Atlas Copco (ATCO) verkar ha fått fäste igen efter de senaste veckornas negativa reaktioner i främst verkstadssektorn. Denna relativa underprestation kan också leda till att uppsidan i sektorn som helhet bör vara något större om ett bottenläge faktiskt föreligger och därför verkar nu ATCO ligga bra till om denna utveckling fortskrider.

Som vi skrivit om i tidigare analyser så finns det orosmoln för börsen som helhet i form av de kostnadsökningar de höga råvarupriserna leder till. Dock behöver detta inte vara odelat negativt för alla bolag då man ska komma ihåg att de höga priserna stimulerar gruvbrytningen och gynnar aktörer som Atlas Copco som tillverkar maskiner och utrustning åt bland annat gruvindustrin.

Tittar vi vidare tekniskt på denna aktie efter senaste veckans handel så ser vi också att ATCO etablerat sig på nya högre nivåer efter att 150 kr-nivån avvisades med en Doji-liknande formation följt av köptryck. Veckan som gick avslutades dessutom med en stark stapel med stängning i övre intervallet med relativt hög volym vilket triggade en köpsignal i MACD som ger oss ytterligare en byggsten i denna analys.

Lägger man samman dessa tre ledtrådar och kombinerar med aktiens starka performance senaste året så talar det för att denna aktie ur ett momentumperspektiv bör kunna fortsätta prestera starkt gentemot börsen som helhet.  MA 200 pekar även den uppåt efter denna rekyl vilket ger oss en mer neutral indikation om en övergripande upptrend.

Aktien handlas just nu i skrivande stund (kl. 11.05) på 156 kr strax under första motståndet vid 162 som ännu inte brutits och fungerar som första nivå att bevaka inför beslut om eventuellt köp. Om aktien rekylerar nedåt så är det första stödet att bevaka 152 kr-nivån. Köp kan fortfarande vara motiverat i det korta perspektivet vid dessa nivåer men om rekylen blir djupare än så är bör stop-loss placeras strax under 145 kr då en säljsignal i det längre perspektivet ser mer sannolik ut om den nivån underskrids. Som långsiktigt prisobjektiv så är all-time-high den viktigaste nivån som måste överskridas om aktien skall fortsätta sin uppåtresa under året.

Angående exponering är fortfarande linjära papper och köp av aktien att föredra då den implicita volatiliteten i optionerna är fortsatt hög efter rapporterna.

Stöd- och motståndsnivåer:
Stöd: 155/ 150/ 145
Motstånd: 162/ 170/ 174

Atlas Copco
Atlas Copco
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.