Home > Atlas Copco har fått säljsignaler

Atlas Copco har fått säljsignaler

Atlas Copco A fick en säljsignal när aktien den 29 mars gick under stödet vid 158 kr.

I vår analys av Atlas Copco den 28 mars rekommenderade vi att man skulle sälja aktien på eventuella uppgångar då vi befarade att aktien för eller senare skulle bryta ner under det stödet.

Atlas Copco A har nu en viktig stödnivå vid ca 149 kr. Skulle inte den heller hålla har aktien sedan stödnivåer vid ca 135 kr, ca 125 kr och 112 kr.

Atlas Copco A har nu också ett antal motståndsnivåer vid ca 158-162 kr. Det ser ut som att aktien kommer att få det svårt att bryta över dessa motståndsnivåer. Aktien handlas i skrivande stund på 156,3 kr.

Stochastic-indikatorn visar att Atlas Copco A är relativt översåld. En aktie kan dock fortsätta vara översåld en längre tid om den kommit in i en stark trend. Det är dock i och med detta extra viktigt att vara nogrann med sin stop loss hantering om man ligger kort i aktien.

Aktiemarknaden, och därmed också Atlas Copco A, har nu kommit in i en betydligt mer volatil marknadsfas än den vi tidigare har haft under vintern. Agerar man med kortsiktiga strategier kan det därför vara idé att ta hem vinsten då och då på korta positioner. Sedan kan man gå kort igen på uppåtrekyler i marknaden.

Vår rekommendation är därför att man använder uppåtrekyler i Atlas Copco A till att blanka aktien. Om man nu inte redan gjort det enligt vår tidigare analys. Ett bra tillfälle kan vara nu alldeles under motståndsområdet 158-162 kr.

Sikta på en nedgång till i första hand 149 kr och i andra hand till 125-135 kr. Stop loss om aktien stänger över 162 kr. Flytta ner stop lossen allteftersom positionen visar vinst.

Att ta position
Handla ATLAS COPCO A för uppgång med tex. Citi First LONGATCO AQ CIT*
Handla ATLAS COPCO A för nedgång med tex. Citi First SHORTATCO AE CIT*
Atlas Copco A (Dagsdiagram)
Atlas Copco A (Dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.