Home > Atlas Copco: Köpsetup efter Bullish Engulfing

Atlas Copco: Köpsetup efter Bullish Engulfing

Svängningarna har varit stora i verkstads bolaget Atlas Copco efter det kraftiga fallet i början av augusti. Ser vi till året i sin helhet kan vi konstatera att aktien har tappat ca 20 procent av sitt värde. Det ser mörkt ut i det längre perspektivet men på kort sikt har vi möjlighet att spekulera utifrån den rådande stigande trenden.

Teknisk analys Atlas Copco A

Ur ett tekniskt perspektiv har aktien befunnit sig inom ramen av en långsiktig trend sedan att en långsiktig köpsignal effektuerades sommaren 2009. Därefter har aktien haft en kraftigt positiv utveckling med ca 175 procent till toppen 2011.

Under början av 2011 utvecklades aktien inom ett konsolideringsintervall och det var först vid ett fall genom 150-nivån som vi fick en långsiktig signal i trendanalysen. Efter säljsignalen ökade nedgångstakten i såväl börsklimatet OMXS30 som i Atlas Copco.

Det kraftiga fallet under augusti har inneburit att ännu än säljsignal är på väg att falla på plats. Säljsignalen är markerad i veckodiagrammet nedan, där medelvärdena är på väg att korsas.

Teknisk analys Atlas Copco (weekly)
Teknisk analys Atlas Copco (weekly)

I ett kortare perspektiv (någon dag till någon vecka) har trenden övergått till stigande och momentum fallit från överköpta nivåer. I dagsdiagrammet nedan kan en stigande trendkanal identifieras och gårdagens Bullish Engulfing visar att köparna har återtagit kontrollen. Som väntat öppnade aktien under onsdagsmorgonen upp med ett gap.

Slutsats: Det är hög tid att gå ur köpta positioner på lång sikt. I ett kortare perspektiv har vi möjlighet att agera på köpsidan med en stop loss vid 127 kr och en målkurs vid 173 kr. Ser vi aktien utvecklas i rätt riktning är vi vaksamma med att flytta upp exit allt eftersom.

Teknisk analys Atlas Copco (daily)
Teknisk analys Atlas Copco (daily)
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.