Home > Atlas Copco vid mål- och motståndsområde

Atlas Copco vid mål- och motståndsområde

Atlas Copco A har efter en stark kursutveckling nått vårt kursmål vid ca 170 kr. Vi vill nu rekommendera en ökad försiktighet beträffande positioner i aktien.

Atlas Copco har de senaste åren haft en imponerande utveckling. Företaget har utvecklats till en veritabel vinstmaskin vars börsvärde mycket välförtjänt stigit till en av de högsta på börsen.

Vi har de senaste månaderna fått ett flertal köpsignaler i Atlas Copco A. Aktien ligger i en uppåtriktad kortsiktig trend. Den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, har också marginellt börjat svänga uppåt.

Atlas Coco A har däremot nu nått vårt målområde kring 170 kr som vi i tidigare analyser siktat på. Se vår analys av Atlas Copco den 14 december.

Atlas Coco A har nu också ett motståndsområde kring ca 173 kr. Aktien har i år som högst varit uppe på 174,5 kr men har ännu inte lyckats etablera sig över motståndet. Aktien ligger i skrivande stund på 172,8 kr.

I och med att vårt kursmål för både Atlas Copco A och OMXS30 är nått och att flera andra aktier börjat visa svaghetstecken så vill vi rekommendera viss försiktighet när det gäller positioner i aktien.

Flytta därför gärna upp stop lossen så långt upp som din strategi tillåter dig. Atlas Copco A har till exempel ett litet stödområde kring 169 kr som kan vara värt att bevaka. Vill man vara försiktig så rekommenderar vi att aktien säljs om den stänger aktien under 169 kr.

Skulle aktien etablera sig över motståndet vid 173 kr så rekommenderar vi också att stopp lossen flyttas upp relativt nära aktiekursen.

Att ta position
Handla ATLAS COPCO A för uppgång med tex. Citi First ATC2C 150CIT*
Handla ATLAS COPCO A för nedgång med tex. Citi First ATC2O 135.91CIT*
Atlas Copco  A (Dagsdiagram)
Atlas Copco A (Dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.