Home > Atlas Copco vid stödnivå

Atlas Copco vid stödnivå

Atlas Copco A har tidigare fått köpsignaler och den korta trenden är uppåtriktad. Rekylen ned till stödnivåerna kan användas till att göra försiktiga köp.

Verkstadsbolaget Atlas Copco har i år gått ner med 18%, beräknat på kursen i skrivande stund 135,10, vilket är samma som för OMXS30. Bolaget kom med en delårsrapport den 21 oktober som blev väl mottagen av börsen.

Den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är nedåtriktad.

Den korta trenden, definierat som lutningen på vår 20 dagars medeltalskurva, är uppåtriktad. Vi fick en köpsignal i Atlas Copco A när aktien gick över 135 kr dagen efter sin delårsrapport. Aktien har också fått en positiv divergens i våra Stochastic och MacD indikatorer vilket stärker värdet av köpsignalen. Aktien har som högst efter köpsignalen varit upp i 150,5 kr innan den nu dragits ner av den förnyade finansoron.

Vi har nu stödnivåer vid ca 135 kr, ca 130 kr och vid ca 125 kr. Aktien har de närmaste motståndsnivåerna kring ca 144, ca 150 och sedan ca 158 kr. Vi har framförallt de köpsignaler vi fått att agera på, men skulle Atlas Copco A gå under stödet vid 112 kr får vi tydliga säljsignaler.

Slutsats: Atlas Copco A har tidigare fått köpsignaler och den korta trenden är uppåtriktad så därför rekommenderar vi försiktiga köp vid stödnivåerna. Försiktiga därför att den långa trenden fortfarande är nedåtriktad. Aktien ligger nu vid ett stöd på ca 135 kr så köper man här kan man använda sig av en stop loss på 129 kr. Sikta på ca 144 eller ca 150 kr.

Skulle aktien gå under stödnivån vid ca 112 kr rekommenderar vi blankning. Stop loss 122 kr.

Atlas Copco A (Dagsdiagram)
Atlas Copco A (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.