Home > Atlas Copco visar svaghet

Atlas Copco visar svaghet

Atlas Copco tappade mark i likhet med OMXS30 under början av året. Därefter har aktien revanscherat sig och etablerade sig ovanför årshögsta för att sedan vända ner. Aktiens betaväde på 1,24 innebär att aktiens avkastning förändras mer än sitt jämförelseindex. Den korta trenden i OMXS30 är fortfarande fallande och därför hamnar Atlas Copco under bevakning som en potentiell blankningskandidat.

Den 28:e februari skrev vi: Tittar vi då mer tekniskt på ATCO så verkar stöd- och motståndsnivåerna fungerat väl och en vändning ned skedde vid motståndet på 162. Denna nivå är också den viktigaste som måste passeras innan fri lejd för uppgång. Lång position kan etableras under början av veckan och ovan nämnda motstånd bevakas som kortsiktg referens. Som tidigare är stödnivåerna intakta och 154,50 är första stödet att bevaka.

Efter föregående analys har aktien trendat upp inom en väldefinierad stigande trendkanal. I början av maj bildade aktien en topp ca 3 procent ovanför tidigare årshögsta.

På lång sikt är trenden som utgörs av det glidande medelvärdet på 200 dagar stigande och kursen befinner sig ovanför medelvärdet. På kortare sikt (någon dag till några veckor) har aktien fallit igenom golvet av trendkanalen och dessutom punkterat de två kortare medelvärdena på 20 – och 50 dagar. Återtest skedde, men aktien har nu bekräftat att utbrottet inte var falskt.

Slutsats: Kombinationen av den fallande trenden på kortsikt, återtestet och fallande momentum ger oss en möjlighet att spekulera i fortsatt nedgång. Var beredd att kliva ifall börsklimatet vänder upp. Target placeras vid 146,50 och stop loss vid 161, vilket ger oss en bra risk reward ratio.

Stöd – och motståndsnivåer:
Motstånd: 160,40 / 163,10 / 165,00 / 168,50 / 173,50
Stöd: 154,00 / 152,40 / 149,80 / 146,50

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto