Home > Atlas – Köpsignal om över 150 kr

Atlas – Köpsignal om över 150 kr

Atlas Copco A ser ut att ladda för en uppgång. Passeras motståndsnivån vid 150 kr får aktien en köpsignal.

Det gamla klassiska verkstadsbolaget Atlas Copco, som i skrivande stund handlas i 139,9 kr, har i stort sett sedan i somras pendlat mellan ca 120 kr och ca 150 kr. Den långa trenden i aktien, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är svagt nedåtriktad. Den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är dock mer positiv.

Atlas Copco A är nu lite överköpt sedan vi förra veckan varit uppe och testat en motståndsnivå strax under 150 kr. Vid denna nivå har vi tekniska motstånd från dels en lätt nedåtriktad motståndslinje, dels oktober toppen vid 150 kr och slutligen även 200 dagars medeltalskurvan som nu ligger vid 148 kr.

Vi får en kraftig köpsignal om aktien skulle etablera sig över denna motståndsnivå. Detta särskilt om vi skulle göra det med en klar ökning av handelsvolymen. Atlas Copco A ser då ut att kunna utmana årshögstanivåerna kring 170 kr, även om första målet är till motståndet vid ca 158 kr.

Osvuret är i och för sig bäst, men det ser överlag ut som om om börsen laddar för en uppgångsfas under början av 2012. Denna eventuella uppgång riskerar att bara vara ett så kallat ”bearmarket rally”, en uppgång inom en större nedåtgående trend, men den kan hålla i sig i någon eller några månader och vara nog så kraftig. Skulle börsen få en sådan utveckling är det högst troligt att detta också smittar av sig på Atlas Copco-aktien.

Vi köprekommenderar därför Atlas Copco A om aktien etablerar sig över motståndet vid 148-150 kr. Köp då gärna relativt små positioner och var extra observant på din stop loss, för den långa trenden är fortfarande nedåtriktad.

Ett mer spekulativt alternativ till detta är att köpa aktien om den närmar sig stödnivån 130-135 kr. Då borde också Stochastic indikatorn kommit ner till lite mindre överköpta nivåer. Vi har också en stödnivå vid ca 125 kr, men det ser för närvarande inte ut som aktien ska gå ända dit ner innan vi bryter över 150 kr nivån.

Skulle aktien däremot mot förmodan stänga under stödnivån vid 125 kr får vi säljsignaler. Riktigt allvarliga säljsignaler får vi dock först om aktien stänger under stödet vid 112 kr. I det senare fallet rekommenderar vi blankning av aktien med stop loss på 126 kr.

Att ta position
Handla ATLAS COPCO A för uppgång med tex. Citi First ATC2C 150CIT*
Handla ATLAS COPCO A för nedgång med tex. Citi First ATC2O 135.91CIT*
Atlas Copco A (Dagsdiagram)
Atlas Copco A (Dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.