Home > AUD- och NZD-par i fokus denna handelsvecka

AUD- och NZD-par i fokus denna handelsvecka

Efter NFP i fredags är denna vecka i jämförelse relativt lågintensiv när det kommer till ekonomisk data från Europa, USA och Kanada. Det är dock en viktig vecka för AUD- och NZD-par då viktig data kommer från både Australien och Nya Zeeland.

Marknadens reaktion på NFP dominerar dagens priser

I och med att vi inte får någon viktig ekonomisk data idag förväntas marknadens reaktion på fredagens NFP-rapport fortsätta. Som påminnelse slog NFP alla förväntningar då arbetslösheten föll.

Efter en initialt blandad reaktion stärktes USD på valutamarknaden, vilket innebär att den gick i motsatt riktning till aktiemarknaden. Fram till NFP-rapporten hade USD haft en indirekt korrelation med aktiemarknaden.

Oavsett vad ISM och ADP visade gick aktiemarknaden upp medan USD gick ner.

Denna korrelation förändrades efter NFP-rapporten, och dagens fokus ligger på att se om förändringarna kvarstår eller om det bara var en temporär förändring.

Den nya zeeländska centralbankens penningpolitik får NZD-paren att flytta på sig

Den nya zeeländska centralbanken (RBNZ) levererar sin penningpolitiska rapport på onsdag. NZDUSD bevakas nu noga då den stig signifikant efter låga noteringar i mars, och RBNZ var inte glada över detta. Under kriser är det enkelt för en centralbank att trycka sig ut ur krisen via en låg valuta, men detta har inte RBNZ lyckats med hittills.

Information om sysselsättning i Australien på torsdag

Sysselsättningsdata från Australien blir viktig för AUD-paren. Precis som den nya zeeländska dollarn stärktes den australiska dollarn starkt under årets andra kvartal.

Högre råvarupriser och en återhämtad kinesisk ekonomi hjälper den australiska dollarn, men den ekonomiska datan har fortfarande inte förbättrats generellt sett. Sysselsättningen på torsdag ger oss en bättre bild av hur den australiska ekonomin har hanterat coronavirus-krisen i juli.

Preliminär BNP-rapport från Storbritannien och CPI från USA

De som är intresserad av hur de stora valutaparen rör sig kommer följa amerikanska konsumentprisindexet (CPI). Prognosen är att den ska sjunka från föregående månad. Trots att guld och silver har stigit, vilket antyder om högre inflation framöver, finns det inte mycket bevis för att detta ska ske någon gång snart.

Slutligen kommer GBP-investerare följa den preliminära BNP-rapporten från Storbritannien. Onsdagens data lär enligt prognoserna visa en 20% sammandragning för den brittiska BNP:n, och avvikelser från detta kommer leta till vilda svängningar för GBP-paren.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto