Home > AUD rasar efter beslut om räntesänkning

AUD rasar efter beslut om räntesänkning

AUD deprecierade kraftigt kontra dess viktigaste valutarivaler under gårdagens börshandel efter en större än väntad sänkning av de australiska styrräntorna. Valutaparet AUD/USD föll med över 100 punkter efter nyheterna och nådde så lågt som 1,0304 under tidig morgonhandel. AUD föll också med nära 100 punkter mot JPY och 145 punkter mot EUR. Vänder vi oss mot dagens händelser kommer valutahandlare vilja fokusera sig på det brittiska byggindexet PMI 8:30 GMT, följt av den amerikanska ADP-rapporten kl 12:15 GMT. Alla positiva nyheter kan hjälpa både GBP och USD att vända sina nuvarande baisseartade trender.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend down down up up up down
Veckotrend down down up up down up
Motstånd 1.3307 1.6301 81.16 0.9193 1.0451 0.8234
1.3255 1.6255 80.85 0.9153 1.0405 0.8209
1.3223 1.6227 80.65 0.9128 1.0376 0.8192
Stöd 1.3171 1.6181 80.34 0.9088 1.0329 0.8155
1.3139 1.6154 80.14 0.9063 1.0300 0.8121
1.3088 1.6109 79.83 0.9023 1.0254 0.8100

Ekonominyheter

USD – Amerikanska tillverkningsindexet PMI kan ge USD en skjuts

Efter att ha deprecierat mot de flesta av dess viktigaste valutarivaler under nattens och morgonens handel i går, lyckades USD iscensätta en återhämtning efter ett bättre än väntat amerikanskt ISM tillverkningsindex PMI. Nyheten resulterade i en topp med över 30 punkter för valutaparet USD/JPY, vilket tog paret tillbaka över den psykologiskt betydelsefulla 80,00 nivån. Mot den schweiziska francen, rörde sig USD upp med över 50 punkter och nådde så högt som 0,9087.

Vänder vi oss mot dagens handlingar kommer allas ögon sannolikt att vara på ADP-rapporten planerad att släppas 12:15 GMT. Siffran anses vara ett pålitligt riktmärke för fredagens ytterst viktiga NFP-rapport och leder typiskt till kraftig volatilitet på marknaden. Analytiker prognostiserar att dagens rapport kommer in på 178 000, väl under förra månadens siffra. Skulle detta stämma, kan USD vända de uppgångar den hade i går. Med detta sagt har ADP-siffran visat sig notoriskt svår att förutse. Om dagens nyhet kommer in över analytikers prognoser, ska USD kunna förlänga gårdagens hausseartade uppgång in i andra halvan av handelsveckan.

EUR – EUR i en fortsatt intervallhandel i en lugn handelsdag

Medan de flesta europeiska marknaderna var stängda i går på grund av första maj firandet, hade EUR små uppgångar efter att svaga nyheter från USA och Storbritannien fortsatte att driva sentimentet på marknaden. Valutaparet EUR/USD var upp med cirka 30 punkter mitt på dagen och nådde så högt som 1,3275 innan det iscensatte en korrigering nedåt efter positiva amerikanska nyheter. Valutaparet stabiliserade sig så småningom runt 1,3220. EUR hade liknande uppgångar kontra JPY. Valutaparet EUR/JPY handlades så högt som 106,02 innan det iscensatte en vändning och stabiliserades på 105,80.

När det gäller dagens handel kommer valutahandlare i EUR vilja uppmärksamma den tyska arbetslöshetsrapporten 07:55 GMT. Som den största ekonomin i euroområdet, tenderar tyska indikatorer ha en betydande inverkan på EUR. Med analytiker som förutspår att siffran ska komma in sämre än förra månadens, kan EUR få känna av nedgångar under mitten av dagens handel. Dessutom väntas den europeiska arbetslöshetssiffran presenteras 09:00 GMT och är prognostiserad att stiga till 10,9 %. Om detta är riktigt kan EUR vända till baisse mot säkra tillflyktsortsvalutor såsom USD och JPY.

Guld – Priset på guld stiger efter positiva amerikanska nyheter

Priset på guld steg stadigt under den första delen av den europeiska handeln i går, där svag global statistik fick investerare att flytta sina tillgångar till den åtråvärda metallen. Den trenden ändras plötsligt efter ett bättre än väntat amerikanskt ISM tillverkningsindex PMI, vilket resulterade i en ökad efterfrågan på den amerikanska dollarn. Guldpriset deprecierade med över 600 punkter efter nyheterna, innan det stabiliserandes runt 1662 dollar för ett uns under eftermiddagens handel.

Sett till dagens handel kommer handlare i guld vilja uppmärksamma den amerikanska ADP-rapporten planerad att släppas 12:15 GMT. Med analytiker som förutspår att dagens nyheter ska komma in under förra månadens, kan priset på guld rekylera i eftermiddagens handel. Om nu den amerikanska indikatorn kommer in över förväntan, kan priset på guld se vidare nedåtgående rörelser under dagens handel i dag.

Råolja – Amerikansk tillverkningsstatistik ger signaler om en ökad efterfrågan på råolja

En bättre än väntat amerikanskt ISM tillverkningsindex PMI signalerade en ökad efterfrågan på råolja från världens största oljekonsumerande land i går och resulterade i en signifikant ökning i priset på råolja. Efter nyheterna sköt råoljpriset upp över 1,50 dollar per fat och nådde så högt som 106,29 dollar per fat under eftermiddagens handel.

Huruvida råoljepriset kan behålla sin nuvarande hausseartade trend är till stor del beroende av de amerikanska nyheterna planerade att släppas senare i dag. Skulle ADP-rapporten kunna överstiga förväntningarna, kan det övertyga investerare om att den amerikanska ekonomiska återhämtningen fortsätter, trots flera bakslag under de senaste veckorna. Investerare kan ta varje positiv nyhet som ett tecken på ökad efterfrågan på olja, vilket skulle kunna hjälpa råvaran att utvidga sina uppgångar.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Williams Percent Range på det dagliga diagrammet har tagit sig in i det överköpta territoriet, vilket tyder på att nedåtgående rörelse skulle kunna inträffa i en nära framtid. Dessutom har ett baisseartat kors bildats nära 80 nivån på samma diagrams Slow Stokastiska. Ligga kort kan vara att ett bra val för det här valutaparet inför en möjlig korrigering.

GBP/USD

I ett tecken på att en korrigering nedåt kan uppstå inom en snar framtid, har RSI tagit sig in i det överköpta territoriet. Denna tankegång stöds av det veckovisa diagrammets Williams Percent Range, som för närvarande ligger över -20 nivån. Ligga kort kan vara att ett bra val för det här valutaparet.

USD/JPY

Det dagliga diagrammets Williams Percent Range och RSI har tagit sig in i det översålda territoriet vilket indikerar att valutaparet kan få se en uppåtgående rörelse den närmaste tiden. Dessutom verkar det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska vara nära att bilda ett hausseartat kors. Valutahandlare kommer vilja hålla ett öga på Slow Stokastiska. Skulle korset börja ta form kan öppnande av långa positioneringar vara ett klokt val.

USD/CHF

Det dagliga diagrammets Williams Percent Range har tagit sig in i det översålda territoriet, vilket indikerar att en korrigering uppåt kan ske inom den närmaste tiden. De flesta andra långsiktiga tekniska indikatorerna visar att detta valutapar för närvarande handlas i ett intervall. Intagande av en vänta och se strategi kan vara ett klokt val för detta valutapar.

Wild Card

Råolja

Ett baisseartat kors har bildats på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse kan ske i en nära framtid. RSI på samma diagram närmar sig det överköpta territoriet. Forex valutahandlare kommer vilja hålla ett öga på RSI. Om det passerar över 70, kan det vara ett bra tillfälle att öppna korta positioneringar.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.