Home > AUD/USD prisprognos efter den föll tre stora siffror från toppnivåerna

AUD/USD prisprognos efter den föll tre stora siffror från toppnivåerna

Efter att ha sjunkit kraftigt från sina toppnivåer i mars, finner AUD/USD-paret stöd runt 0,7200-området. Vart kommer det att ta vägen härnäst när Feds beslut väntar?

Den amerikanska dollarn stärktes över hela linjen i mars när kriget i Ukraina utlöste en flykt till säkerhet på finansmarknaderna. Den stärktes till och med mot den japanska yenen, den ökända tillflyktsortsvalutan på valutamarknaden.

I morgon förväntar marknaden att Fed kommer att höja räntorna för första gången sedan covid-19-pandemin startade. Som ett resultat kommer det att lägga till en ny anledning att köpa den amerikanska dollarn mot sina G10-kamrater – men är beslutet redan prissatt?

Eftersom Australien är långt borta från konfliktområdet, reagerade vissa investerare initialt på nyheten att kriget startade i Europa genom att köpa den australiensiska dollarn. Som sådan handlades AUD/USD-växelkursen så högt som 0,7440 medan euron sjönk.

Men nu tappade den nästan tre stora siffror (dvs trehundra punkter) en dag före Fed. Är det säkert att köpa AUD/USD här?

AUD/USD finner dynamiskt stöd i den nedre kanten av en stigande kanal

Den senaste tidens hausseartade trend började i februari. AUD/USD studsade från 0,7, en pivotal nivå, och byggde sedan dess en serie högre toppar och högre dalar.

Serien håller fortfarande.

Även nedgången som nämnts tidigare var inte tillräckligt stark för att ogiltigförklara den. Eftersom en sådan serie definierar en hausseartad trend förblir biasen hausse, särskilt eftersom marknaden nu har nått dynamiskt stöd.

På baksidan skulle ett fall under 0,71 ogiltigförklara den hausseartade biasen. Dessutom skulle trycket bygga på nedsidan av ett sådant drag, och ett nytt försök till 0,7-pivotalområdet kan ligga i korten.

Men tills det händer, skulle investerare sannolikt försöka pressa marknaden över 0,73 och i den övre halvan av den stigande kanalen. Ett sådant drag skulle bibehålla den hausseartade biasen och ytterligare uppåt kan vara möjlig.

Sammantaget har Fed nyckeln till nästa amerikanska dollarben. Dessutom kan nyheter från det pågående kriget i Europa lätt vända marknadsstämningen. I sådana tider har handlare det bättre genom att hålla storleken på sina affärer liten.