Home > AUD/USD prisprognos efter studsning från sammanflödesområdet 0,70

AUD/USD prisprognos efter studsning från sammanflödesområdet 0,70

AUD/USD reagerar på horisontella och dynamiska stödnivåer som ges av ett sammanflödesområde. Ett möjligt hausseartat flaggmönster pekar på mer uppsida på medellång sikt.

AUD/USD-tjurar har varit frustrerade under 2021 av parets underpresterande. Efter att ha börjat året med en budton och gjort en ny high nära den runda 0,80-nivån, korrigerades AUD/USD-paret i en tydlig baisseartad trend.

Vi kan se tillbaka på den amerikanska dollarns styrka sett över hela linjen 2021 och hävda att dollarns styrka motiverar AUD/USD-nedgången. Med andra ord, varje gång tjurar försökte pressa marknaden bortom den tidigare lägre höga, misslyckades de.

Men saker och ting ser mer konstruktiva ut för det hausseartade lägret när vi närmar oss slutet av handelsåret. Marknaden studsade från det centrala 0,70-området i vad som kan vara en kombination av teknisk support och vinsttagning. För att bokföra vinsten för att korta paret 2021, måste björnar kvadrera sina korta positioner genom att initiera en kompenserande lång position.

Hausse teknisk bild pekar på mer uppsida

Vid det här laget ser den tekniska bilden hausse ut. På sin väg lägre nådde AUD/USD-paret dynamiskt och horisontellt stöd i 0,70-konfluensområdet. Den har nu studsat till mellankanalnivåerna, och ett tydligt avbrott över 0,74 borde utlösa mer uppsida. Ett riktigt hausseartat utbrott visas dock endast om och när prisåtgärden går bortom den tidigare lägre högsta nivån.

RBA:s balansräkning är inte så stor som Feds

En av de viktigaste drivkrafterna för volatilitet i en växelkurs är penningpolitiken för de två inblandade centralbankerna – i det här fallet, Reserve Bank of Australia (RBA) och Federal Reserve of the United States (Fed).

Båda centralbankerna har lättat på penningpolitiken under covid-19-pandemin, men RBA:s balansräkning är mycket mindre än Feds. Dessutom, nu när Fed förbereder sig på att bromsa inköpen av tillgångar, kommer RBA också att agera, eftersom inflationen också är het i Australien.

Stigande inflation i Australien pressar RBA

RBA ser prisstabilitet som att man uppnår en inflation på 2-3 procent i genomsnitt över tid. Inflationen i Australien har nått 3%, men kontanträntan ligger på 0,1%, den lägsta nivån. Stigande inflation bör pressa RBA att agera, och därmed stödja en starkare AUD.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto