Home > Autoliv: Fortsatt hög konkurrens från Kina

Autoliv: Fortsatt hög konkurrens från Kina

Lokala kinesiska tillverkare utmanar västerländska bolag i flera branscher, men bilsäkerhetbolaget Autoliv är inte oroat över den inhemska konkurrensen.

”Vi har ökat vår marknadsandel i Kina från 26 procent 2008 till 35 procent 2011. Det är en utveckling som vi väntar ska fortsätta. Vi kommer att öka våra marknadsandelar på en växande marknad”, sade bolagets informationschef Mats Ödman på ett seminarium i regi av Financial Hearings på måndagen.

Det goda självförtroendet baseras på två faktorer: Autolivs höga teknologikunnande, samt de kostnadsfördelar bolaget åtnjuter i kraft av sin storlek.

”Vi har den bästa teknologin och de av våra lokala kunder som vill konkurrera med biltillverkare som Volkswagen eller Toyota behöver våra produkter”, sade Mats Ödman.

Jämfört med den största inhemska konkurrenten är Autoliv sju gånger större, vilket innebär att bolaget kan förhandla fram väsentligt bättre priser för insatsvaror. Att bolaget tillverkar majoriteten av de produkter som säljs i Kina i landet är därvid en stor fördel, konstaterade informationschefen.

”Netto har vi nästan 100 procents självförsörjningsgrad i Kina, så vi slipper importera dyra insatsvaror från andra delar av världen”, sade han.

Hur stor Autolivs marknadsandel i Kina kan bli ville Mats Ödman inte spekulera om, men lät ändå förstå att mer än 40 procent nog skulle bli svårt att uppnå.

Tekniskt sett föll aktiekursen i början av månaden genom en psykologiskt viktig nivå kring 425 kr, efter en huvud-skuldra-liknande formation. Aktien testar nu av utbrottsnivån.

Autoliv (veckodiagram)
Autoliv (dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.