Home > Autoliv i en stark uppåttrend

Autoliv i en stark uppåttrend

Autoliv ligger i en stark uppåtriktad trend. Köpsignalerna pekar i först hand på en uppgång till ca 467 kr.

Bilsäkerhetsbolaget Autoliv har gått starkt på börsen den senaste månaden precis som de flesta andra cykliska bolag. Aktien fick en kraftig köpsignal när den bröt över motståndet vid 393 kr. Se också vår analys av Autoliv från den 14 november.

Den kortsiktiga uppåttrenden i Autoliv är stark. Däremot har den långsiktiga trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskkurvan, fortfarande inte riktigt vänt uppåt. Aktien, som i skrivande stund handlas på 430 kr, ligger nu alldeles vid ett stöd från en uppåtgående trendlinje. Skulle den trendlinjen brytas har vi sedan stödnivåer kring ca 420 kr och 393-400 kr.

Köpsignalerna vi fått i Autoliv indikerar en kurspotential på i första hand upp till ca 467 kr, där vi har ett motståndsområde. Skulle aktien även gå över det motståndet siktar vi istället på 505 kr nivån. Stochastic indikerar att aktien är överköpt, men det kan aktien fortsätta att vara en längre tid då den ligger i en stark uppåttrend.

Har man inte tidigare köpt in aktien så rekommenderar vi att man köper den på eventuella nedåtrekyler till 400 kr nivån. Sikta på ca 467 kr. Stop loss 391 kr. Flytta upp stop lossen allteftersom aktien går upp.

Agerar man med kortsiktiga strategier kan aktien köpas redan nu vid ca 430 kr. Sikta på 467 kr. Stop loss om aktien stänger under 420 kr. Flytta upp stop lossen allteftersom aktien går upp.

Autoliv (Dagsdiagram)
Autoliv (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.