Home > Autoliv mot rekordår

Autoliv mot rekordår

Autoliv har tidigare fått köpsignaler när vi gick över 369 kr. Aktien ligger nu i en konsolidering mellan 353 kr och 393 kr. Köp aktien på rekyler.

Bilsäkerhetsbolaget Autoliv har i år gått ner med 30%. DI skriver på sid 8 i dagens tidning att ”Tillväxtländer ger Autoliv rekordår”. Tydligen går Autoliv väldigt bra i Kina och Brasilien. Även Nordamerika är på väg att vända uppåt. Det som drar ner Autoliv är framför allt följderna av tsunamikatastrofen i Japan och eventuella böter i ett kartellmål.

Det senare skulle enligt uppskattningar kunna ge böter i storleksklassen 5 miljarder kronor. Det motsvarar nästan 100 kr per aktie. Men med tanke på att Autoliv aktien, som i skrivande stund står i 377 kr, gått ner med nästan 200 kr från toppen 569 kr i år kanske det finns lite att göra på uppsidan om nu Autolivs rörelse går mot ett ”rekordår”?

I vår analys av Autoliv den 23 september skrev vi att aktien skulle få en köpsignal om den gick upp över 369 kr. Vi skulle då sikta på en uppgång till motståndsområdet kring 425 kr. Den 12 oktober fick Autoliv den köpsignalen och har sedan dess handlats i 393 kr som högst. Aktien ligger nu i ett konsolideringsområde mellan ca 353 kr och ca 393 kr. Går aktien aktien över motståndet vid 393 kr så bör aktien kunna nå motståndet vid 425 kr. Skulle aktien mot förmodan bryta under stödet vid 353 kr så är risken stor att vi ska ned och testa stödet vid ca 304 kr.

Har man inte redan köpt aktien skulle därför strategin kunna vara att köpa aktien på rekyler ned mot stödet vid 353 kr. Då den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är nedåtriktad så rekommenderar vi att man köper relativt små positioner i aktien. Stop loss, även på tidigare inköpta aktier, om vi stänger under 353 kr.

Följer man en kortsiktig strategi säljer man sedan i närheten av motståndet 393 kr. Är man mer långsiktig så avvaktar man istället ett eventuellt genombrott av 393 kr motståndet och siktar på ca 425 kr.

Skulle Autoliv stänga under 353 kr får vi istället en säljsignal som man kan blanka aktien på. Sikta på 304 kr. Stop loss 370kr.

Autoliv (Dagsdiagram)
Autoliv (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.