Home > Autoliv reverserar initiala fallet efter rapporten

Autoliv reverserar initiala fallet efter rapporten

Efter rapporten handlades Autoliv-aktien intialt ner, men aktien återhämtade sig och noteras efter lunch ovanför nollstrecket. 

Autolivs rörelseresultat, inklusive engångsposter, blev 153 miljoner dollar för det första kvartalet 2012.

Analytikerna hade räknat med ett rörelseresultat, inklusive engångsposter, på 217 miljoner dollar, enligt SME Direkt sammanställning inför rapporten. Försäljningen uppgick till 2.179 miljoner dollar för perioden. Här låg SME Direkts konsensusprognos på 2.199 miljoner dollar.

Av rapporten framgick också att Autoliv reserverar 14,5 miljoner dollar för beräknade böter i den pågående kartellutredningen i USA.

”Vi kan nu för första gången göra en bedömning av kostnaden för den amerikanska delen av kartellutredningen. Vi uppskattar den till 14,5 miljon dollar för bötesbeloppet. Det är vår uppskattning baserad på hur den här utredningen utvecklats”, säger vd Jan Carlson till Nyhetsbyrån Direkt i en kommnentar.

Det är väsentligt lägre än vad marknaden spekulerat om?

”Jag vill inte spekulera i om det är mer eller mindre än vad någon trott. Det här är vår bästa bedömning i dag”, säger Jan Carlson.

Autoliv (daily chart)
Autoliv (daily chart)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.