Home > Autoliv vid vägval

Autoliv vid vägval

Autoliv som tillverkar krockkuddar och andra fordonssäkerhetsprodukter har haft ett besvärligt börsår i år. Förutom konjukturoro har aktien påverkats extra mycket av tsunami katastrofen i Japan samt av att EU börjat utreda ett eventuellt konkurrenssamarbete som företaget kan ha varit inblandat i. Aktien har i år gått ner ca 41 % beräknat på 313 kr som är kursen i skrivande stund vilket är klart värre än för OMXS30 som har gått ner med ca 28%.

Den långa trenden definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan är klart nedåtriktad för Autoliv. Den negativa utvecklingen accelererade när vi gick under stödet vid 420 kr. Detta var också den stop loss nivå för aktieinnehav i Autoliv som vi skrivit om i inlägget den 21 april.

Den korta trenden som kan definieras som 20 dagars medeltalskurvan är mer oregelbunden och indikerar att vi är i en kortsiktig konsolideringsfas. Vi nådde som lägst ca 304 kr den 19 augusti och den dagen fick vi också en vändningssignal för uppgång via en så kallad Hammer i candelstick diagrammet. Vi har dessutom fått tydliga positiva divergenser i våra indikatorer Stochastic och MacD vilket skulle stärka eventuella köpsignaler.

Köpsignal skulle vi få om vi orkar gå över taket i konsolideringsområdet som ligger vid 369 kr, särskilt om vi skulle göra det med en stor ökning av handelsvolymen. Uppgångspotentialen på en sådan köpsignal skulle i så fall vara upptill motståndsområdet vid 425 kr. Bryter vi istället under stödet vid 304 kr får vi förnyade säljsignaler och då är nästa viktiga stödområde vid ca 265 kr.

Slutsats: Köp tillbaka eventuellt blankade positioner om vi går över 369 kr. Köper vi då dessutom för uppgång på den köpsignalen så rekommenderar vi en stop loss på 336. Sikta i så fall på en uppgång till ca 425 kr, vilket tyvärr inte ger så bra risk/reward förhållande. Skulle vi däremot orka upp ända motståndsområdena vid 467 eller 506 blir kalkylen betydligt bättre. Går vi istället under 304 kr så rekommenderar vi att stop lossen på eventuella nya eller gamla blankningar sätts till 337 kr. Sikta i så fall på en nedgång till ca 265 kr.

Autoliv (Dagsdiagram)
Autoliv (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto