Home > Avivas aktiepris: Resultaten från Q4 kommer snart – vad kan vi förvänta oss?

Avivas aktiepris: Resultaten från Q4 kommer snart – vad kan vi förvänta oss?

Aviva är en brittisk försäkringsjätte som även erbjuder besparingsprodukter i Storbritannien, Sydostasien, Europa och Nordamerika. De är även en förvaltare av tillgångar och erbjuder investeringstjänster till institutionella kunder.

Avivas aktiepris minskade dramatiskt när COVID-19-pandemin nådde västvärlden, precis som andra aktiemarknadsindex. Företagets aktie vände dock tillsammans med den allmänna vändningen på marknaderna, och ser nu ut att nå över den viktiga GBP400-nivån.

Med en vecka kvar tills resultaten från Q4 2020, kan Avivas aktiepris slå sig förbi resistensen?

När rapporterar Aviva sina resultat från Q4?

Aviva rapporterar sina resultat från Q4 2020 och hela resultaten från 2020 nästa vecka, den 4:e mars 2021.

Vad förväntar sig marknaden av Avivas resultaträkning?

Marknaden förväntar sig en tillväxt på cirka 10% och att företaget når 64,71 miljarder dollar. Just nu tradeas företagets aktie till ett pris/säljförhållande på 0,32. Om företaget slår marknadens förväntningar kan aktiepriset försöka ta sig förbi den horisontella resistensen, förutsatt att en topp har nått i den tidigare nedåtgående triangeln.

Avivas aktie: en teknisk analys

Avivas aktiepris sjönk från en triangel som agerade som vändmönster. Denna nedgång skedde under aktiemarknadskraschen under mars-april 2020, och höjden av triangeln bör agera som en viktig nivå. En rörelse över denna triangel är en stor milstolpe för Avivas aktiepris, då detta antyder en full återhämtning från pandemin, och även en optimism angående Brexit och dess påverkan på företagets verksamhet.

Om resultatet blir en negativ överraskning kan mittpunkten i den stigande kanalen fungerade som dynamiskt stöd. Detta är den nivå tillsammans med kanalens lägre kant där tjurar på marknaden troligtvis vidtar åtgärder. Om resultatet blir en positiv överraskning kommer fokus skifta direkt till GBP400-nivån – en stängning över bör leda till mer potential uppåt.

Vad är prognosen för Avivas aktiepris?

Aviva bestämde sig nyligen för att fokusera på sin huvudsakliga verksamhet i Storbritannien, Kanada och Irland. Till följd av det sålde de sin franska verksamhet för 3,2 miljarder euro och utannonserade att de kommer avsluta sin verksamhet i Turkiet. Genom ett samarbete med riskkapitalbolaget Artemis utannonserade Aviva ett nytt instrument inom fintech och insurtech sent i januari i år. Om nästa veckas resultat blir en positiv överraskning kan Avivas aktiepris utmana den så viktiga GBP400-nivån.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.