Home > Avvakta med CDON, Millicom och Tele2

Avvakta med CDON, Millicom och Tele2

buyCdon kämpar för närvarande med en svag utveckling inom medieprodukter, som utgör 25 procent av bolagets omsättning, samtidigt som den olönsamma utlandsexpansionen av Nelly, för Affärsvärlden, tornar upp som ett stort frågetecken. Vidare ser man negativt på bolagets frekventa ommöbleringar i företagsledningen. En säljrekommendation uppges vara frestande, också mot bakgrund av vinstmultiplarna för bolaget, men då bolaget i princip är ensamt på den svenska börsen som renodlat exponerat mot e-handel gör att ”aktien riskerar en knapphetsprissättning”. Vidare noterar tidningen att ett bud från Kinnevik ”kanske inte är alltför avlägset”. Rekommendation blir vänta.

För Millicom ser Affärsvärlden en lång väg fram till 2017 års mål om en från 2012 nästan fördubblad omsättning, av vilken över 50 procent ska komma från andra verksamhetsområden än traditionell rösttelefoni. Tidningen anser att risken ökat i aktien, och att detta gör att 15 gånger nästa års vinst är en rimlig värdering av bolaget. Det ger en riktkurs på 525 kronor, varför rådet blir att avvakta ett bättre köpläge.

Tele2:s avyttring av verksamheten i Ryssland har, enligt Affärsvärlden, gjort att en del tillväxtpotential försvunnit från bolaget, men också viss osäkerhet. Tidningen noterar vidare att det finns risk att aktiekursen under tiden framöver kommer att styras av spekulationer om vad Kinnevik tänker göra med resten av Tele2. De värderingar som tidningen vinstprognoser för 2013 och 2014 pekar mot uppges inte vara tillräckligt attraktiva för en köprekommendation i ett bolag med ”så osäker framtid”. Rekommendation blir att vänta med köp.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto