Home > Axfood – Köp efter återtest

Axfood – Köp efter återtest

Livsmedelsbolaget Axfood punkterade taket i den fallande trendkanalen och har nu vänt tillbaka varför vi letar läge att gå lång i bolaget.

Axfood som främst äger en rad livsmedelskedjor som exempelvis Willys och PrisXtra har gynnats av den höga lönsamheten inom denna sektor och belönats med en bra resa på börsen sedan krisen. De höga livsmedelspriserna till trots tror vi inte att bolaget kommer missgynnas i någon större utsträckning, då mycket av efterfrågan på dagligvaror är tämligen oelastisk med avseende på priset.

Tittar vi då tekniskt på aktien så befinner vi oss i en svagt stigande trend på långsikt, där vi använder MA-200 som referenspunkt. Till toppen 2007 återstår det 31,7 procent och på vägen dit har vi ett stort motståndsområde vid 260-nivån. På kort sikt fick vi ett utbrott 10:e maj.

Slutsats: Köp på dagens nivå är befogat. Kombinationen av återtestet efter utbrottet och den starka utvecklingen de senaste dagarna stärker min tror om att kursen har goda förutsättningar att nå 250 kr. Angående exponering så finns inga standardiserade derivat eller andra hävstångsprodukter i denna aktie varför exponering sker enklast genom köp av aktien eller CFD-kontrakt.

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.