Home > Baidus metaverse kan ta upp till 6 år att bli klart

Baidus metaverse kan ta upp till 6 år att bli klart

Metaversutrymmet har fått mycket uppmärksamhet de senaste månaderna, och Baidu sa att det är ute efter att komma in i sektorn snart.

Den kinesiska teknikjätten Baidu sa att de redan har börjat arbeta med sina metaverse-projekt, men det kan ta minst sex år innan de lanseras fullt ut. Den senaste utvecklingen kommer när fler teknikföretag går in i metaversområdet.

Metaverse har blivit ett av de ledande områdena inom kryptovalutaområdet under de senaste månaderna. Sociala mediejätten Facebooks intåg i metaversutrymmet lockade fler investerare till marknaden. Som ett resultat av Facebooks intåg har metaversfokuserade projekt på kryptovalutamarknaden presterat utmärkt de senaste månaderna.

Baidu sa att det skulle ta några år innan det fullt ut lanserar sitt metaverse-projekt, och vissa marknadsexperter håller med om tidslinjen. Brian Tycangco, analytiker vid Stansberry Research, sa till CNBC att vissa människor ännu inte förstår vad metaversen står för. Han sa;

"Metaversen, även om den är ett modeord i den globala teknik- och investeringsvärlden, är fortfarande mycket i sin början. Många människor förstår inte ens helt vad ordet betyder idag eller kommer att betyda under de kommande 3 till 5 åren.”

Metaversutrymmet förväntas växa sig större under de kommande åren. LinkedIns vd Reid Hoffman påpekade nyligen att han förväntar sig att det metaversala utrymmet kommer att locka till sig massiva investeringar under de kommande åren, vilket resulterar i enorma utvecklingar.

Under de senaste månaderna har metaverse-projekt som The Sandbox och Decentraland haft en enorm tillväxt. SAND, den inhemska tokenen för The Sandbox-plattformen, har ökat med mer än 900% under de senaste tre månaderna, vilket gör det till ett av de bäst presterande mynten under de senaste månaderna.

Fortfarande förväntas ytterligare tillväxt under de kommande månaderna och åren, och fler företag kommer att utöka sin portfölj till att inkludera metaversen.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto