Home > Bank of Englands vice-chef ser framtida penningpolitiska lättnader i Storbritannien.

Bank of Englands vice-chef ser framtida penningpolitiska lättnader i Storbritannien.

Vid någon tidpunkt kommer det troligtvis att behövas mer penningpolitiska lättnader i Storbritannien efter den ”betydande ekonomiska chocken” med Brexit.

Det sade Bank of Englands vice-chef Minouche Shafik i ett tal på onsdagen, enligt Bloomberg News.

”Enligt mig verkar det troligt att ytterligare penningpolitisk simulans kommer att krävas vid någon punkt för att försäkra att avmattningen i den ekonomiska aktiviteten inte övergår i något skadligare”, sade hon.

Hon sade att den sannolika timingen för denna stimulans kommer att bero på hur ekonomisk data utvecklas de kommande veckorna och månaderna.

Minouche Shafik sade att penningpolitik bara är en del av det svar som behövs för att hjälpa ekonomin att justeras till Brexit, en övergång som kan bli ”plågsam”.

Hon noterade att de senaste framåtblickande indikatorerna tyder på att nedgången kanske inte blir så skarp eller plötslig som BOE:s ränteråd hade befarat.

Enligt vice-chefen tynger dock osäkerhet investeringsutsikterna samtidigt som nedgången i BNP-tillväxten hjälper den brittiska ekonomin att hitta en ny jämvikt.

Efter talet sade hon att finanspolitik är viktig för penningpolitiken och att Storbritannien fortfarande står inför strukturella utmaningar.

Hon sade att löneökningarna fortfarande är rätt dämpade och att hon ser en inflationstakt nära 1 procent vid årsskiftet.

Hon sade också att BOE måste se igenom effekterna av det svagare pundet, att det var rätt av BOE att agera förebyggande i augusti och att de framåtblickande indikatorerna fortfarande är rätt oroväckande.

Enligt vice BOE-chefen arbetar finansdepartementet fortfarande på sitt finanspolitiska svar på Brexit och det är ännu för tidigt att säga om finanspolitisk stimulans kommer att räcka.

Den brittiska återhämtningen kommer sannolikt att bli U-formad, tror hon.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto