Home > Barclays: Vilka förväntningar finns på Q4-intäkterna?

Barclays: Vilka förväntningar finns på Q4-intäkterna?

Efter att ha sjunkit under stora delar av 2020 har Barclays nyligen funnit sin botten, och aktiepriset är nu på väg upp igen. Företaget, som kommer släppa sina intäkter för det fjärde kvartalet inom ett par dagar, har gagnats av den ökade avkastningen från statskassan, vilket hjälpte dem att hantera krisen bättre.

Med ett börsvärde på 35,18 miljarder dollar är Barclays långt ifrån det företag de en gång var. Trots allt har världen varit med om två kriser på lite över tio år, och den finansiella sektorn har fått sig en smäll båda gånger i och med lättnader i penningpolitiken.

När rapporterar Barclays intäkter från Q4?

Barclays förväntas rapportera sina intäkter från Q4 den 17:e februari. Aktiepriset har stigit med 1,25% i år, men potentialen för en ekonomisk återhämtning och den efterföljande ökande avkastningen bådar väl för Barclays och andra finansiella institutioner.

Marknadens förväntningar från Barclays resultatrapport?

Marknaden förväntar sig att Barclays rapporterar intäkter på 29,69 miljarder dollar under det finansiella år som avslutades i december 2020, vilket är en tillväxt på 5,19% år över år. EPS förväntas ligga på 0,46 dollar för amma period, vilket är en minskning på över 60% år över år.

Barclays aktie: en teknisk analys

Den tekniska bilden ser konstruktiv ut, trots faktumet att priset ligger nära dynamisk resistens. En närmare titt på de senaste prisförändringarna under den avslutande delen av 2020 och början av det nya året avslöjar att priset förvisso har avvisats från resistensen, men ändå vänt. När detta sker är det ett bevis på styrka och en marknad som oftast testar resistensen igen. Ju oftare en resistensnivå testas desto större är oftast chansen att priset bryter sig förbi den.

Man kan säga att den horisontella konsolideringen under de senaste tre månaderna också kan agera som ett fortsättningsmönster. Detta är specifikt sant om vi överväger det antal höga höjder och även höga lågpunkter, som ofta formeras under uppåtgående trender.

Hur ser prognosen ut för Barclays aktiepris?

Investerare kan vilja vänta på att Barclays ska släppa sina intäkter för det finansiella året 2020 och sen dubbelkolla de faktiska resultaten med prognosen. Fokus här är inte på intäkter utan på EPS. De är så låga att en positiv överraskning här kan vara det Barclays aktier behöver för att bryta sig loss från konsolideringsområdet och fortsätta den uppåtgående trenden. För långsiktiga investerare ligger nyckelområdet på 10 dollar – ett genombrott över detta kan signalera slutet på de senaste problemen för Barclays.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.