Home > Bäst bioteknik-aktier att köpa i juni 2021

Bäst bioteknik-aktier att köpa i juni 2021

Vissa aktier inom bioteknik har presterat bra det senaste året, andra har börjat att göra bra ifrån sig de senaste månaderna och kan fortsätta att göra det under det andra halvåret i år.

Var kan jag köpa de bästa bioteknik-aktierna i juni 2021?

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vilka bioteknik-aktier ska man köpa i juni 2021?

1. Novavax (NASDAQ:NVAX)

Företaget för bioteknik Novavax försöker utveckla botemedel mot flera av världens värsta sjukdomar. Företaget använder rekombinant vaccinteknologi för att utveckla vaccin med nanopartiklar och adjuvanter (ämnen som förbättrar immunförsvarets svar på antigener). Dess aktie rallied mer än 183% tidigare i år. Deras vaccin mot Covid-19 har fått godkänt av Food and Drug Administration (FDA). NVAX håller också på att utveckla botemedel mot ebola och säsongsinfluensa.

Köp aktier i Novavax >

2. Sanofi (NASDAQ:SNY)

Sanofi har just nu gått upp 15% sedan mars. Aktien handlas fortfarande för en attraktiv P/E-kvor på bara 8,89, vilket innebär att det finns stor potential för uppgång. Sanofis uppköp av Principia förra året kan spela en stor roll i deras prestation. Principia utvecklar mediciner för behandling av multipel skleros. Aktien har också ökat från nyheten att den kanadensiska regeringen kommer samarbeta med dem för att utveckla ett nytt influensavaccin. De arbetar också med GlaxoSmithKline för att utveckla ett vaccin mot Covid som redan har nått tredje fasen i försöken.

Köp aktier i Sanofi >

3. Bristol-Myers Squibb(NYSE:BMY)

Bristol-Myers andelar har bara gått upp 10% sedan i mars, men en större ökning kan fortfarande komma. Amerikanska FDA  ska meddela sitt beslut om användning av företagets medicin Opdivo som adjuvant den 3e september. Allteftersom vi närmar oss detta datum kan BMY börja öka signifikant. Överlag är BMY fortfarande en av de främsta bioteknik-aktierna att köpa baserat på deras portfölj av produkter de erbjuder efter uppköpet av Celgene 2019.

Köp aktier i Bristol-Myers >

4. Seagen (NASDAQ:SGEN)

Detta företag för bioteknik fokuserar på att utveckla behandlingar baserat på antikroppar för att behandla cancer. Seagan utvecklar just nu medicin för behandling av Hodgkins lymfom och bröstcancer, bland annat. De utvecklar en banbrytande teknik med monklonala antikroppar (involverar kloning av antikroppar) för cancerbehandlingar. Aktien har återhämtat sig nyligen efter att ha gått ner i början av året. Den nuvarande bull run kan dra fördel då fler personer känner att det är säkert att fortsätta kliniska behandlingar i och med vaccinationer för Covid.

Köp aktier i Seagen >

5. Johnson & Johnson (NYSE:JNJ)

Johnson & Johnsons covid-vaccin kan ha kommit sent (i jämförelse med Pfizers och Modernas), men det verkar ha kommit ikapp snabbt. Lanseringen av företagets covid-vaccin hade en tillfällig motgång i april efter ett misstag i fabriken men har sedan dess fortsatt rullas ut. Med mer än 5 miljarder människor runt om i världen kvar att vaccinera kan företagets top line dra fördel av det när vi rör oss in i andra delen av året. Aktien har gått nästan 9% sedan mars, vilket ger den stor potential att gå upp.

Köp aktier i Johnson & Johnson >

6. Pfizer (NYSE:PFE)

Pfizer har varit en av de bästa bioteknik-aktierna sedan de tillkännagav sitt covid-19-vaccin tillsammans med BionTech. Däremot har aktien inte gått upp lika mycket som dess vaccinpartner. Pfizer har gått upp runt 18% sedan november förra året, medan BionTech har gått upp mer än 200%. PFE har börjat samarbeta med flera regeringar över världen för att rulla ut deras covid-vaccin, vilket fortfarande är det mest accepterade globalt.

Köp aktier i Pfizer >

7. Moderna (NASDAQ:MRNA)

Moderna är en annan av de bästa aktierna inom bioteknik som har dragit fördel av vaccinet mot covid-19 de utvecklade i slutet av förra året. Aktien handlas för närvarande till en P/E-kvot på 138,12, vilken ser ut att vara för högt. Men om du räknar in den förväntade ökningen i inkomster de kommande 12 månaderna och 5 åren, är dess 12-månaders forward P/E på 11,02 och PEG-kvoten på 0,47 är intressant.

Köp aktier i Moderna >

8. Biogen(NASDAQ:BIIB)

Biogens kliniska pipeline inkluderar medicinen Aducanumab som väntas på FDAs beslut den 7e juni. Denna medicin har ansetts av analytiker vara det som möjligen kan förbättra BIIBs utsikter då de fortsätter att stöta på utmaningar i sin medicin mot Alzheimer bland flera generiska alternativ. Om FDA godkänner aducanumab kan detta innebära en tillväxt av BIIBs aktiepris. Aktien gick upp med mer än 7% förra veckan, vilket visar marknadens optimism inför FDAs beslut.

Köp aktier i Biogen >

9. Vertex Pharmaceuticals (NASDAQ:VRTX)

Vertexs andelar har sackat efter sedan januari men det kan komma att ändras de kommande veckorna om FDA godkänner deras användande av Trikafta på barn med cystic fibrosis i åldrarna 6 till 11. Beslutet ska komma den 8e juni och detta kan utlösa ett massivt rally i aktiepriset. Vertex är de ledande på marknaden inom behandling för cystic fibrosis. Om de får detta godkännande kommer det att öka deras dominans av marknaden.

Köp aktier i Vertex >

10. Regeneration Pharmaceuticals (NASDAQ:REGN)

Regeneration Pharma utvecklar behandlingar för allvarliga medicinska tillstånd. Några av företagets ledande produkter inkluderar Eyelea (för att behandla ögonsjukdomar) och Libtayo (för immunterapi mot cancer) bland andra. REGNs aktier har gått upp nästan 15% sedan mars och handlas för en spännande P/E-kvot på 14,57. Dess PEG-kvot på 1,07 antyder höga förväntningar på att deras vinst kommer gå upp de kommande fem åren. Företagets antikroppsbehandling för Covid-19 REGEN-COV har blivit godkänd av amerikanska instanser för användning i att bekämpa viruset.

Köp aktier i Regeneration >

Varför köpa bioteknik-aktier i juni 2021?

FDA går regelbundet igenom ansökningar om godkännande av mediciner, och amerikanska instanser meddelar ofta deras beslut runt mars, juni och september. Vi har identifierat några bioteknik-aktier som inväntar beslut för deras produkter snart.

Förutom detta börjar världen återhämta sig från covid-19 i juni i år. Det finns fortfarande många människor som inte är vaccinerade, och baserat på framgången av vaccinen som visats upp det senaste halvåret kan det bli intressant för bioteknikföretag när vi går in i den andra halvan av året.

Slutsats

Bioteknikföretag har en tendens att gå bra när produkter blir godkända av sjukvårdsinstanser. Några av de bästa bioteknik-aktierna har börjat växa signifikant bara över de senaste tre månaderna. Nu när det närmar sig med fler FDA-beslut och fler människor är villiga att ta Covid-vaccinet kan bioteknik-aktierna göra bra ifrån sig under andra halvan av året vilket gör juni till det bästa tillfället att köpa bioteknik-aktier.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto