Home > Bäst kortsiktiga aktier att köpa i juni 2021

Bäst kortsiktiga aktier att köpa i juni 2021

Köp andelar i AngloGold Ashanti >Det är inte ovanligt att du i mitten av året upptäcker vinstmöjligheter du missat bland upphetsande kortsiktiga aktier, Juni är ett bra tillfälle att ta sig en titt på dem inför vinsterna i juli.

Var kan jag köpa kortsiktiga aktier i juni 2021?

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vilka kortsiktiga aktier ska man köpa i juni 2021?

1. Salesforce.com (NYSE:CRM)

Salesforce.com är en av värdlens största tillhandahållare av mjukvara för hantering av kundrelationer i molnet. I slutet av förra året meddelade CRM förvärvet av molnbaserade plattformen för företagskommunikation Slack Technologies för $27,7 miljarder. Investerare kommer att hålla koll på de potentiella synergier som kan dyka upp av detta förvärv. Salesforce förväntar sig att avsluta förvärvet detta kvartal, som avslutas den 31a juli. När detta meddelas kan CRMs andelar rusa iväg ordentligt.

Köp andelar i Salesforce >

2. Amazon.com (NASDAQ:AMZN)

Andelar i Amazon har gått tillbaka nästan 8% sedan början av maj. Vissa ser detta som en svaghet, men de som följt aktien noga vet att det kan vara ett tillfälle för att köpa. Avdelningen Amazon Web Services (AWS) har blivit dess största inkomstkälla och bidrar med hälften av dess operativa inkomstkällor. Företagets molntjänster växer snabbt och när deras kvartalsrapport kommer den 29e juli kan AMZN vara en av de bästa kortsiktiga aktierna att köpa nu.

Köp andelar i Amazon >

3. Bloom Energy (NYSE:BE)

Bloom Energy är ett företag för bränsleceller för energi som är ute efter att störa marknaden för elgenerering genom att gå över till 100% vätebränsle. Solid-state bränsleceller med väta ses som framtiden inom energiförvaring. Andelar i företaget gick upp nästan 200% mellan juni förra året och februari i år. Men BE-aktien har sedan dess gått tillbaka nästan 40% vilket skapar ett tillfälle att gå in i den. Dess nästa vinstdatum är 27e juli. Detta kan sätta igång ett till rally.

Köp andelar i Bloom Energy >

4. Walt Disney (NYSE:DIS)

Andelar i Walt Disney har gått upp med nästan 50% sedan oktober förra året. Detta rally drevs framför allt av tillkännagivandet av Covid-vaccin, vilket utlovade en potentiell återkomst till biograferna. Förra månaden meddelade Center for Disease Control and Prevention (CDC) att de som är vaccinerade får lov att interagera offentligt utan att använda masker. Biografer har sedan dess fortsatt att ta emot fler och fler gäster. Disney har en uppsjö av filmer planerade mellan nu och slutet av året. Den första av de största, “Marvel’s Black Widow” har premiär på biografer i USA den 9e juli. Detta kan dra upp DISs aktiepris ordentligt.

Köp andelar i Walt Disney >

5. Visa (NYSE:V)

Visa är en annan aktie som bör dra fördel av Covid-vaccinets framgång. Eftersom resor nu är tillbaka i de flesta delarna av världen kan folk knappt vänta på att få en normal sommar med resor och spenderande. Stimulus-checken kommer komma väl till pass nu. Visa är en av de intressanta kortsiktiga aktierna att köpa eftersom folk kommer att använda deras kredit- och betalkort med i sommar och vidare. Företaget har också börjat acceptera betalningar med kryptovalutor. Vs aktier har nyligen nått en ny toppnotering på $237,50, men det finns ingenting som kan stoppa detta rally.

Köp andelar i Visa >

6. Dropbox (NASDAQ:DBX)

Dropboxs andelar har gått upp med nästan 9% sedan nyheten att att activist hedge fund Elliot Management har tagit en stor andel (mer än 10%) i detta företag för molnförvaring. Dropbox har tipsats för att vara ett potentiellt köp för att den kan vara underpresterande på marknaden. Men nu när en hedge fund har tagit sig en position i aktien kan saker och ting bli mer intressant. De nuvarande förtjänsterna kan vara indikativa för kommande händelsen. DBX kan vara en av de investeringarna i kortsiktiga aktier du vill kasta ett öga på innan det är för sent.

Köp andelar i Dropbox >

7. American Airlines (NASDAQ:AAL)

Återupptagandet av flygresor är de flesta delarna av världen är en bra sak för flygaktier. American Airlines är en av de mest intressanta investeringarna kortsiktiga aktierna i industrin som kan dra nytta av denna sommar. AALs andelar har gått upp mer än 60% detta år tack vare förväntningarna på att saker ska gå tillbaka till det normala tack vare Covid-vaccinationerna. Företaget ´kommer rapportera inkomster för det nuvarande kvartalet den 22a juli. Detta kommer vara intressant eftersom sommaren började under detta kvartal.

Köp andelar i American Airlines >

8. Delta Air Lines (NYSE:DAL)

Delta Air Lines är en annan aktier inom flyg som kommer dra nytta av ankomsten av en sommar som är närmre hur världen brukade vara. Folk reser nu runt världen för sommarsemestrar. DALs aktie har mer uppåtgående potential med tanke på att den bara gått upp med 18% i år. Dess 12-månaders forward price-earnings ratio (P/E) på 11,76 och en PEG-kvot på bara 0,52 är intressanta. Företagets nästa inkomstdatum förväntas komma den 14e juli. Utsikten är lockande och detta gör DAL till en av de bästa kortsiktiga aktierna att köpa nu.

Köp andelar i Delta Air Lines >

9. AngloGold Ashanti (NYSE:AU)

AngloGolds andelar har gått upp mer än 25% mellan 30e april och 19e maj. AUaktien har sedan dess gått tillbaka med mer än 12%. Företagets rapporterar sina nästa inkomster den 7e augusti och detta kan förbättra priset på AUs andelar. AngloGold kan dra nytta av den växande rädsla för inflation i USA. När fler investerare diversifierar investeringar till säkra tillgångar som guld kommer AUs aktie att dra fördel. Det finns rädslor att de nuvarande diskussionerna om Federal Reserve taper (förminskning av köp av regeringens tillgångar) kan röra till det ekonomiska läget.

Köp andelar i AngloGold Ashanti >

10. HP (NYSE:HPQ)

HPs andelar har gått ner med mer än 14% sedan 7e maj. Nedgången för denna tillverkare av datorprodukter sker till följd av den massiva bull-run som började i mars förra året. När Covid börjar lägga sig verkar investerare fly från denna aktie. Men HPs top och botten produktlinje verkar inte vara påverkade av det faktum att världen börjar bli bättre från Covid-19. HPs ekonomiska andra kvartal 2021 överskuggade rådgivningen efter att de meddelade massiv tillväxt sedan samma period förra året. HPs andelar kommer gå ex-dividend 9e juni vilket innebär att HPQ kan vara en av de mest intressanta kortsiktiga aktierna att köpa nu.

Köp andelar i HP >

Varför köpa kortsiktiga aktier i juni 2021?

Flera företag rapporterar sina kvartalsrapporter för den tre månad långa perioden som slutar i övergången mellan juni och juli. I de flesta fall överträffar företag förväntningar på inkomster, avslöjar utvecklingen i viktiga projekt, och erbjuder vägledning inför nästa kvartal. Aktier har en tendens att gå upp signifikant efter inkomster medan vissa aktier börjar rally långt innan inkomsterna släpps. Andra viktiga händelser kan starta ökningar i aktiepris.

För att dra full fördel av de potentiell kortsiktiga aktierna som kan börja rally efter inkomster är det bäst att köpa innan inkomsterna släpps. Juni är ett bra tillfälle att titta på aktierna som släpper sina inkomster i juli. Om du är ute efter att spela på de bästa investeringarna i kortsiktiga aktier kan det därför vara ett bra tillfälle att ta sig en titt nu.

Slutsats

Kortsiktiga aktier förväntas löna sig på kort tid. I de flesta fall uppstår ökningar i priset av en händelse som lansering av en produkt, ett förvärv eller merger, eller oftare, meddelande om inkomster. Eftersom kortsiktiga aktier ackumulerar vinster på en kort tid är det viktigt att ta positioner i förväg.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto