Home > Bäst small cap-aktier att köpa i juni 2021

Bäst small cap-aktier att köpa i juni 2021

Small cap-aktier missas ofta då stora företag dominerar nyheterna, så juni kan vara ett bra tillfälle att kolla upp de bästa small cap-aktierna.

Var kan jag köpa small cap-aktier i juni 2021?

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vilka small cap-aktier ska jag köpa i juni 2021?

1. Axcelis Technologies (NASDAQ:ACLS)

Axcelis Technologies aktie har gått upp mer än 15% under de senaste fyra veckorna och nästan 44% detta år. ACLS har ett marknadstak på $1,35 miljarder, vilket gör den till en small cap-aktie (med ett marknadstak på mellan $300 miljoner och $2 miljarder). Axcelis arbetar inom marknaderna för jonimplantation och processering för industrin för semiconductors. Andelar ligger bra till att rally baserat på ACLSs forward price-earnings (P/E)-kvot på 16,10. Enligt beräkningar kommer Axcelis vinster växa med 190% detta år och 32% nästa år. ACLS är en av de bästa small cap-aktierna att köpa i juni 2021.

Köp andelar i Axcelis >

2. A10 Networks (NYSE:ATEN)

A10 Networks är en annan spännande small cap-aktie som missas. Företaget har ett marknadstak på $788 miljoner. Andelar i ATEN minskade i april efter sitt rally i januari-mars men har sedan dess gått upp med mer än 18%. Den nuvarande återhämtningen verkar hålla farten baserat på förväntade vinster. Enligt beräkningar kommer ATEN ha en EPS-tillväxt på 195% i år och 18,32% nästa år. A10 Networks andelar handlas för en trailing P/E på 39,21. Forward P/E-kvoten på 16,45 utlovar fortsatt rörelse uppåt. Detta är en small cap-aktie du vill ha i din portfölj.

Köp andelar i A10 Networks >

3. Cambium Networks (NASDAQ:CMBM)

Cambiums aktiepris har mer än dubblats i år. Denna tillhandahållare av kommunikationsutrustning är baserat i Illinois och har ett marknadstak på $1,26 miljarder efter detta års prisrally. CMBMs verksamhet inom infrastructure för trådlösa bredbandsnätverk kan tänkas fortsätta att växa under övergången till 5G-nätverk. Flera kommunikationsföretag kommer behöva uppgradera sina system och Cambium kan få fördel av detta. Enligt beräkningar kommer CMBMs vinster öka med 177% i år. Detta innebär en stor möjlighet för investerare i small cap-aktier.

Köp andelar i Cambium Networks >

4. Turtle Beach (NASDAQ:HEAR)

Turtle Beachs andelar rallied mer än 40% mellan 12e maj och 9e juni. Företaget har nu ett marknadstak på $568 miljoner och handlas till en P/E-kvot på bara 12,05. Enligt beräkningar kommer HEARs vinster växa med 107% i år. Detta företag för konsumentelektronik är baserat i San Diego, Kalifornien och utvecklar och marknadsför gaming-headsets. Dataspels-industrin är en av de bästa ställena att investera i tack vare dess kontinuerliga innovationer. Turtle Beach är en av de bästa small cap-aktierna som kan dra nytta av en tillväxt i industrin.

Köp andelar i Turtle Beach >

5. Ichor (NASDAQ:ICHR)

Ichor är ännu ett small cap-företag inom semiconductors som missas. ICHRs andelar har gått upp mer än 70% i år och 173% de senaste nio månaderna. Företaget tillhandahåller gas och leveranssystem av kemikalier till företag som tillverkar semiconductors. Enligt beräkningar kommer ICHRs vinst per andel växa till ett fantastiskt 201% detta år. Det verkar som att det fortfarande kommer ske mycket från en av de mest intressanta small cap-aktierna att köpa i juni. Ichors forward P/E-kvot på bara 13,27 är lockande. Företaget har ett marknadstak på $1,52 miljarder.

Köp andelar i Ichor >

6. Ituran Location and Control (NASDAQ:ITRN)

Ituran tillhandahåller produkter för trådlös kommunikation till spårningsindustrin. ITRNs andelar har gått upp med mer än 32% i år. Dess marknadstak är nu $576 miljoner. Ituran handlas för en trailing P/E-kvor på 28,82. Dess forward P/E-kvot på 11,92 är också lockande. Analytiker föväntar sig att ITRNs EPS växer med 136% i år. Företaget är nu en av de bästa small cap-aktierna att hålla koll på när vi går in i andra halvan av året.

Köp andelar i Ituran >

7. Methode Electronics (NYSE:MEI)

Methode Electronics aktier har gått upp med mer än 30% i år. MEI har ett marknadstak på $1,89 miljarder vilket gör den till ytterligare small cap-aktie som missas. Detta Illionis-baserade företag som producerar elektroniska komponenter tillhandahåller elektronisk utrustning till marknadssegment inom industrin, fordon och medicin. Analytiker förväntar sig att Methode kommer meddela en vinstökning på 41% i år. Handlare kan investera i MEI till en spännande P/E-kvot på 14,42.

Köp andelar i Methode >

8. Magnachip Semiconductor (NYSE:MX)

Magnachip är ett Sydkoreanskt företag inom semiconductors som tillhandahåller lösningar för analoga och mixsignal semiconductors till kommunikationsindustrin. MX har ett marknadstak på $1,07 miljarder, vilket förklarar varför det också missas. Det andra Koreanska företaget inom semiconductors, TSMC, har totalt överskuggat det. Men MXs andelar har gått upp nästan 72% i år vilket gör dem till en av de bästa small cap-aktier att hålla koll på just nu. Analytiker förväntar sig att Magnachips vinster kommer växa med 306% i år, vilket gör MXs aktier ännu mer lockande för investerare.

Köp andelar i Magnachip >

9. ReneSola (NYSE:SOL)

ReneSolas aktie har gått ner 28,7% i år efter att ha gått tillbaka med mer än 72% från dess toppnotering i februari. Men aktien har hämtat sig den senaste månaden. Detta kinesiska företag utvecklar solkraftsprojekt och dess andelar har rallied 28,5% mellan 13e maj och 9e juni, vilket har ökat SOLs marknadstak till $635 miljoner. Detta kan vara ett gott tecken. Det finns gott om utrymme att gå framåt under det andra halvåret i år. Analytiker förväntar sig att SOLs vinster kommer växa med 125% i år och 109% nästa år. Ökningen av vinster gör ReneSola till en spännande small cap-aktie att köpa.

Köp andelar i ReneSola >

10. Universal Electronics (NASDAQ:UEIC)

Universal Electronics aktier har störtdykt på senaste tiden vilket stannade upp deras year-to-date rally. UEICs aktie minskade mer än 20% i början av maj vilket suddade ut deras tillväxt på 15% sedan börjat på året. Däremot har UEIC hämtat sig sedan 13e maj och har nu gått upp nästan 10% de senaste fyra veckorna. Den mest spännande perioden ligger framför oss. Analytiker förväntar sig att Universal Electronics kommer ha en EPS tillväxt på 958% i år. Aktien handlas till en attraktiv forward P/E-kvot på bara 10,97. UEIC har ett marknadstak på $693 miljoner vilket gör dem till en av de bästa missade small cap-aktierna att hålla koll på.

Köp andelar i Universal Electronics >

Varför köpa small cap-aktier i juni 2021?

Small cap-aktier påverkas av marknadens tillstånd precis som alla aktier. Däremot brukar påverkan vara större på dess totala marknadsvärde eftersom de är mindre. Därför, om aktiemarknaden dyker är det troligt att small cap-aktier faller längre. Och när marknaden återhämtar sig kan de också tjäna mer än mer blue-chip företag.

Globala aktier håller just nu på att återhämta sig medan vaccineringen mot Covid-19 fortsätter. Alla ledande index har återhämtat sig. Flera aktier följer samma väg. Small caps kommer att tjäna enormt på denna återhämtning. Nu verkar det vara rätt tillfälle att välja några av de mest lockande small cap-aktierna.

Slutsats

Att investera i small cap-aktier medför risker. Ibland kan de vara mer volatila i jämförelse med mega cap-aktier. Därför är det viktigt att diversifiera sig ordentligt när du köper small cap-aktier. Aktierna som diskuteras här representerar några av de bästa small cap-aktierna du kan överväga att gå in i under det andra halvåret.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto