Home > Bästa aktierna att köpa den här veckan före deras kvartalsvinster

Bästa aktierna att köpa den här veckan före deras kvartalsvinster

Resultatsäsongen börjar denna vecka med några tunga namn som rapporterar sina kvartalsvinster: JP Morgan, Delta Air Lines och Lennar.

Veckan som kommer markerar starten på den nya resultatsäsongen. Corporate America levererade ett solidt finansiellt resultat under covid-19-pandemin, underblåst av monetära och skattemässiga anpassningar.

Aktier i finansiella tjänster kommer att gynnas när centralbanken förbereder sig för att ta bort stimulansen. Som sådan kommer marknadsaktörerna noga att övervaka JP Morgans resultat denna vecka. Delta Air Lines och Lennar redovisar också sina kvartalsresultat den 13 januari, respektive den 12 januari.

JP Morgan

JP Morgan rapporterar sina finansiella resultat för fjärde kvartalet och helåret 2021 fredagen den 14 januari. Investerare förväntar sig en vinst per aktie på $3,06, och den årliga intäktsberäkningen för räkenskapsperioden som slutar december 2021 är $122,71 miljarder.

Aktiekursen handlas nära sina rekordhöga nivåer. Senast gynnades den av Feds hökaktiga hållning då finansiella tjänsteföretag tenderar att prestera bra i en miljö med stigande räntor.

Under nio år i rad belönade JP Morgan sina aktieägare genom att öka utdelningen. Utbetalningsgraden är 26,69% och den femåriga tillväxttakten är 15,11%. Trots handel nära rekordnivåer ser P/E Non-GAAP (TTM)-kvoten attraktiv ut, något under sektorsmedianen – 11,15 mot 11,92.

Delta Air Lines

Delta Air Lines redovisar sitt resultat den 13 januari och marknaden förväntar sig ytterligare ett positivt kvartal. EPS för kvartalet ses till $0,12 och, om det bekräftas, skulle detta vara andra kvartalet i rad med positiva resultat.

Analytiker är optimistiska om Delta Air Lines aktiekurs. Av de 34 analytiker som täcker aktien har 25 utfärdat köpbetyg och 9 har neutrala. Ingen analytiker har ett säljbetyg, och aktien uppgraderades nyligen för att köpa på Bank of America Merrill Lynch med ett kursmål på $48.

Lennar

Lennar är en av de största husbyggarna i USA. De rapporterar sin kvartalsvinst den 12 januari, och marknaden förväntar sig en vinst per aktie på $2,58 under kvartalet, en ökning med 26,70% jämfört med samma period förra året.

Lennars nettovinst ses överstiga 5 miljarder dollar 2024 och utdelningen förväntas öka till $1,27 från nuvarande $1,05.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto