Home > Bästa aktierna att köpa nästa vecka före kvartalsrapporterna

Bästa aktierna att köpa nästa vecka före kvartalsrapporterna

Rivian, Accenture och Micron Technology kommer att rapportera sina kvartalsvinster under de kommande sju dagarna. Vad säger analytiker och hur presterade deras aktiekurser i år?

Helgdagarna i december kommer om ett par veckor, men vissa företag ska fortfarande släppa sina kvartalsresultat. Tre företag kommer att rapportera sina intäkter under de kommande sju dagarna, och investerare kommer att granska deras finansiella resultat – Rivian, Accenture och Micron Technology.

Rivian

Rivian Automotive är en amerikansk tillverkare av elfordon. Närmare bestämt tillverkar de pickup-bilar och stadsjeepar, och de sysselsätter över 6 000 personer.

De skapade rubriker för en dryg månad sedan när de blev ett börsnoterat bolag. Den 10 november noterade företaget sina aktier i en efterlängtad börsintroduktion, där över 150 miljoner aktier såldes för 68 dollar.

Vid öppningen på NASDAQ handlades aktiekursen över $100, och den gick så högt som $170, innan den kom ner till nuvarande $114,65. Investerare hopade sig för att köpa Rivian-aktier och för att vara en del av omställningen till gröna transporter.

Att företaget förlorar pengar stör inte investerarna. EPS-uppskattningen för 2021 är $-19,07, och förväntas förbättras till $-5,05 år 2022. Rivian rapporterar sitt kvartalsresultat den 16 december.

Accenture

Accenture rapporterar även sitt kvartalsresultat den kommande veckan. De avslutade FY2021 med mer än 50 miljarder dollar i intäkter, och mer än 10% av det var kontanter som återfördes till aktieägarna. Dessutom investerade företaget $2 miljarder i forskning och utveckling, och den sammansatta årliga totalavkastningen till aktieägarna under de senaste fem räkenskapsåren är 26%. Accentures aktiekurs är upp +45,26% YTD.

Micron Technology

Micron Technology är ett amerikanskt IT-företag från Boise, Idaho. De sysselsätter över 40 000 personer och säljer minnes- och lagringsprodukter.

Företaget rapporterar sin kvartalsvinst den 20 december, och konsensus är att EPS kommer att nå $2,11 under kvartalet. Aktiekursen är upp +13,78% i år, och de flesta analytiker är hausse.

Av de 80 analytiker som täcker aktiekursen har 65 utfärdat köpbetyg och 13 har neutrala betyg. Dessutom har endast 2 analytiker säljbetyg, och det högsta kursmålet för aktiekursen är $165.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto