Home > De bästa amerikanska aktierna att köpa denna veckan

De bästa amerikanska aktierna att köpa denna veckan

Resultatsäsongen i USA pågår och några intressanta namn rapporterar om sina ekonomiska resultat denna veckan. Bland de mest intressanta att hålla koll på är Oracle, PayPal och Disney.

En av anledningarna till att börsen i USA tog fart i år är de amerikanska företagens starka utveckling. Med några få undantag har de amerikanska företagen konsekvent slagit marknadens förväntningar under hela året, då den globala ekonomin återhämtade sig kraftigt från den covid-19-ledda lågkonjunkturen.

Bland företagen som kommer att rapportera sina kvartalsvinster denna vecka är Oracle, PayPal och Disney några av de mest intressanta.

Oracle

Oracles aktiekurs är upp över +45% bara i år. Prestationen är anmärkningsvärd, särskilt om vi tar hänsyn till att företaget betalar utdelning, och har en historia av utdelningstillväxt under åtta år.

Uppskattningarna för Q2 FY2022 är $1,11 per aktie och $10,21 miljarder i intäkter. De flesta analytiker har antingen ett köp- eller ett neutralt betyg för Oracle-aktien, och endast två analytiker har utfärdat ett säljbetyg. Deutsche Bank har också nyligen hållit fast vid sitt behållbetyg, med ett prismål på $110.

PayPal

PayPal är en intressant aktie här eftersom aktiekursen underpresterade i år. Den är för närvarande ned -3,6% YTD, och företaget hamnade nyligen i nyheterna genom att tillkännage sina avsikter att köpa Pinterest. Affären misslyckades så småningom, och nu flyttas investerarnas fokus till veckans kvartalsresultat.

Marknadens förväntningar är en vinst per aktie på $1,08 för kvartalet och $6,24 miljarder i intäkter. PayPal handlas till ett P/E-tal på 57,46, som förväntas sjunka till 25,92 år 2025.

Disney

Walt Disney Company behöver ingen introduktion eftersom de har ett starkt internationellt varumärke. Företaget rapporterar sitt kvartalsresultat denna vecka, och marknaden förväntar sig en vinst per aktie på $0,51 och en omsättning på $18,77 miljarder under kvartalet.

Disney är ett företag som led av COVID-19-pandemin. Man tvingades stänga sina nöjesparker ett tag, och det påverkade resultatet.

Disney handlas till ett P/E-tal på 70,48, som förväntas sjunka till 8,86 år 2025. Nyligen behöll Wells Fargo & Co sitt köpbetyg för företagets aktiekurs, med ett kursmål på $203.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto