Home > Bästa amerikanska regionala bankerna att köpa för utdelningsinkomst

Bästa amerikanska regionala bankerna att köpa för utdelningsinkomst

Regionala banker att överväga för utdelningsinkomster och aktiekursuppskattning – PacWest Bancorp, SouthState Corporation och Webster Financial.

Amerikanska regionala banker är en viktig källa till utdelningsinkomster och förbises ofta av investerare. Även om filialbanker kan dö i USA, vilket antyds av den oroväckande takten av att stänga filialer jämfört med nya banköppningar, lyckades några av dessa regionala banker ompositionera sig och fortsätta att bidra till att maximera sina aktieägares förmögenhet.

Här är tre namn att överväga för utdelningsinkomst i en sektor som ofta marginaliseras av investerare: PacWest Bancorp, SouthState Corporation och Webster Financial.

PacWest Bancorp

PacWest Bancorp är en regional bank med den starkaste aktiekursutvecklingen 2021. Priset på en aktie mer än fördubblades på ett år, samtidigt som investerare fick rejäla kvartalsvisa utdelningar.

Bolaget har en stark utdelningspolicy och en utdelningskvot på 20,05% medan direktavkastningen är 2,06%. De verkar genom ett nätverk av 70 fullservicefilialer i Kalifornien och handlas till ett P/E-tal på 9,79, långt under sektorns median på 11,53.

SouthState Corporation

SouthState Corporation är en annan regional bank med en stark utdelningspolicy. Den har en utdelningstillväxthistoria på 10 år och en direktavkastning på 2,39% medan utdelningskvoten är 26,72%.

Aktiekursen har stigit mer än 20% under det senaste året och intäkterna växer i en enastående takt på +115,04% på årsbasis. Dessutom handlas företaget till ett P/E-tal på 11,08, lägre än sektorsmedianen med -3,96%.

Webster Financial

Webster Financial är holdinggruppen för Webster Bank och National Association. De tillhandahåller olika bankprodukter och tjänster och driver ett nätverk med nära 300 bankomater och mer än 150 bankcenter.

Bolaget har en sund utdelningspolicy och direktavkastningen är för närvarande 2,76%. Den femåriga utdelningstillväxten överstiger 10% och utdelningsgraden är 34,38%. Webster Financial betalar en kvartalsvis utdelning och handlas till ett P/E-tal på bara 12,77 jämfört med sektorsmedianen på 11,53. Slutligen överträffade aktiekursen marknaden i år, upp +37,3% YTD.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto