Home > Bästa amerikanska regionala bankerna att köpa under Feds åtstramning

Bästa amerikanska regionala bankerna att köpa under Feds åtstramning

Högre räntor är fördelaktiga för amerikanska banker. Här är tre regionala banker att köpa under Feds kommande åtstramning.

Högre inflation är en realitet under covid-19-pandemin. Företag inom finanssektorn kommer att gynnas av de stigande priserna på varor och tjänster eftersom räntorna kommer att stiga på grund av att centralbankerna stramar åt sin penningpolitik.

Vi ser det redan hända i Kanada och Nya Zeeland, där centralbankerna har börjat höja räntorna från de låga nivåerna. I Storbritannien utforskar Bank of England liknande vägar, medan USA började minska sina tillgångsköp. Dessutom prissatte investerare två höjningar under 2022 och en möjlig snabbare nedtrappning än vad man först trodde.

Högre räntor är bra för finanssektorn, så här är tre amerikanska regionala banker att köpa under Feds åtstramning: Hancock Whitney, ServisFirst Bancshares och Pacific Premier Bancorp.

Hancock Whitney

Hancock Whitney är en amerikansk regional bank från Gulfport, Mississippi. De betjänar småföretag, detaljhandelskunder och kommersiella kunder. De driver mer än 208 fullservicekontor för bank- och finanstjänster och priset för en aktie är $49,20.

Bolaget lämnar utdelning och direktavkastningen är 2,20%. För närvarande finns det bara 1,45% kort ränta i företaget, och börsvärdet är 4,27 miljarder dollar.

Det som gör detta företag attraktivt är P/E-talet. Under de senaste tolv månaderna var P/E Non-GAAP-kvoten 9,46, mycket lägre än sektormedianen på 11,21. Dessutom är pris/bokförhållandet 1,18, återigen under sektorsmedianen.

ServisFirst Bancshares

ServisFirst Bancshares är en amerikansk regional bank från Birmingham, Alabama. Det erbjuder bankprodukter och tjänster till privatpersoner och företag genom ett nätverk av över tjugo kontor i stater som Florida och Georgia.

Bolaget betalar utdelning och den femåriga utdelningstillväxten överstiger 39%. Dess aktiekurs är upp +100,37% i år och företaget handlas till ett P/E-tal på 21,41.

Pacific Premier Bancorp

Pacific Premier Bancorp är en annan attraktiv regional bank. De ger också en utdelning, men den här gången är direktavkastningen mycket högre, 3,34%. Dessutom är P/E-talet närmare sektorsmedianen, vilket ger ytterligare ett incitament att få exponering mot en bransch som kommer att dra nytta av en höjning av räntan.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto