Home > Bästa bilaktier att köpa i början av nya handelsåret: RACE, TSLA & HMC

Bästa bilaktier att köpa i början av nya handelsåret: RACE, TSLA & HMC

Ferrari, Tesla och Honda Motor Corporation toppar listan över de bästa bilaktierna att köpa i början av det nya handelsåret.

Bilindustrin går igenom en stor omvandling då övergången till grön energi kräver att biltillverkarna fokuserar på elfordon under de kommande åren. Även om det är kostsamt kommer processen att belöna företag som är bättre positionerade för att dra fördel av det gröna loppet.

Här är tre namn att tänka på: Ferrari, Tesla och Honda Motor Corporation.

Ferrari

Ferrari är ett av de mest kända lyxbilsmärkena i världen. Ferrari, som är noterat på New York Stock Exchange (NYSE) under kortnamnet RACE, är baserat i Maranello, Italien, och har över 4 500 anställda.

Ferraris aktiekurs har stigit med 12,77% under de senaste tolv månaderna, och företaget betalar en årlig utdelning som förväntas nå 1,36 euro 2022 och växa till 2,14 euro 2024. Företaget håller på att avslöja en ny organisationsstruktur i januari, och vinst per aktie förväntas öka med 50% under de kommande fyra åren.

En av de mest attraktiva måtten är bruttovinstmarginalen, mycket högre med sektorns median med 43,73%. Detta är kanske en av anledningarna till att de flesta analytiker är hausse på aktiekursen. Av de 20 analytiker som täcker aktien har 17 utfärdat köpbetyg och 2 neutrala. Endast 1 analytiker har utfärdat ett säljbetyg. Senast har Morgan Stanley bibehållit sitt köpbetyg för Ferraris aktiekurs med ett kursmål på $350.

Tesla

Tesla meddelade i veckan att de levererade fler bilar än vad marknaden förväntade sig under fjärde kvartalet, och aktiekursen sköt i höjden från lite över $1 050 till nära $1 200.

Bolaget ger ingen utdelning, men de är ledande på elfordonsmarknaden. Även om Teslas värdering är skyhög, är investerare inte rädda för att köpa aktier även om P/E-talet överstiger sektorsmedianen med över 1 600%.

Tesla hamnade nyligen på Morgan Stanleys bilaktielista och för nu har aktiekursen mött motstånd på $1 200.

Honda Motor Corporation

Honda är baserat i Tokyo, Japan, och har noterat sina aktier på NYSE under tickern HMD. Medan aktiekursen är nästan oförändrad under det senaste året, betalar Honda en rejäl utdelning, vilket återspeglas av direktavkastningen på 4,22% för de senaste tolv månaderna och utdelningsandelen på 37,46%.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto