Home > Bästa bioteknikföretagen att köpa för en diversifierad portfölj

Bästa bioteknikföretagen att köpa för en diversifierad portfölj

Biotekniksektorn är känd för sin höga risk/höga belöningspotential. Ändå har bioteknikföretag sin plats i en diversifierad portfölj.

Biotekniksektorn är attraktiv för många investerare som letar efter en hög belöningspotential. Som det ofta är fallet är bioteknikföretag förvärvsmål av större läkemedels- eller hälsovårdsaktörer, och därför kan tidiga investerare dra nytta av det. Som exempel har det sedan 2008 gjorts mer än 35 förvärv av bioteknikföretag.

Dessutom finns det alltid en potential för dessa företag att upptäcka något nytt läkemedel eller behandling som kan godkännas för massproduktion – ytterligare en anledning till att aktiekursen exploderar högre. Om dessa är skäl till att äga bioteknik, bör investerare också veta att detta är en riskabel sektor. Ett bioteknikföretags aktie kan lätt gå till noll eftersom de flesta av dem inte är lönsamma och kontinuerligt skaffar kapital för att finansiera sina kostnader.

Ändå är många investerare villiga att ta risken och lägga till bioteknikbolag för att förbättra portföljens diversifiering. Här är några namn att tänka på: Allakos, Kodiak Sciences och Twist Bioscience.

Allakos

Allakos är ett bioteknikföretag från Redwood City, Kalifornien. Det grundades 2012 och har fokus på bioteknik i kliniskt skede. De utvecklar behandlingar för bland annat allergisk konjunktivit eller kronisk urtikaria.

Aktiekursen toppade på $150-området och har svävat runt $100 under en tid nu, men serien av högre toppar och högre dalar förblir intakt, vilket är ett hausseartat tecken på att det går framåt.

Kodiak Sciences

Kodiak Sciences är ett annat bioteknikföretag i kliniskt skede från USA. Det fokuserar på näthinnesjukdomar och har sitt huvudkontor i Palo Alto, Kalifornien.

Av de 20 analytiker som täcker Kodiak Sciences aktiekurs har 10 utfärdat köpbetyg och endast 2 har säljbetyg, medan resten har neutrala betyg. När det gäller kursmålen har Morgan Stanley ett kursmål på $133 för aktiekursen, medan ROTH Capital Partners förväntar sig att aktiekursen ska nå $149.

Twist Bioscience

Twist Bioscience är ett annat amerikanskt bioteknikföretag med huvudkontor i San Francisco, Kalifornien. De fokuserar på syntetiska DNA-baserade produkter och aktiekursen har stigit med över 23% under de senaste tolv månaderna.

Detta är ett företag med en intäktstillväxt på 72,76% år för år, mycket högre än medianen för sektorn på 17,03%.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto