Home > Bästa energiaktier att köpa under oljerallyt: PSX, CVX och COP

Bästa energiaktier att köpa under oljerallyt: PSX, CVX och COP

Oljan handlas över $80 igen, och energiaktier följer högre. Här är tre aktier att köpa under oljerallyt: Phillips 66, Chevron Corporation och ConocoPhillips

Det nya handelsåret började knappt, men oljepriset återhämtade redan det mesta av sin senaste korrigering. Rädslan för att omicron-varianten skulle påverka ekonomin avtog, och investerare staplade tillbaka i riskaffärer.

Oljan misslyckades över $85 förra året, men det senaste rallyt hotar att göra en ny högre högsta. Som sådan brinner energiaktier, med oljeaktier som redan har tvåsiffriga uppgångar. Dessutom ser värderingarna attraktiva ut och de ger rejäla utdelningar.

Här är tre energiaktier att köpa under stigande oljepriser: Phillips 66 (NYSE:PSX), Chevron Corporation (NYSE:CVX) och ConocoPhillips (NYSE:COP).

Philips 66

Phillips 66 är en råoljeproducent och marknadsförare från Houston, Texas. De sysselsätter nära 10 000 personer och de grundades 1917.

Aktiekursen är upp +2,53% bara idag och +15,73% YTD. Förutom aktiens utveckling ger bolaget en kvartalsvis utdelning med en terminsavkastning på 4,39%. Dessutom är utdelningsgraden 86,66% och den femåriga utdelningstillväxten är 8,12%.

Phillips 66 ökade sina intäkter från år till år i en takt som var högre än medianen för sektorn med 68,57%, och till nuvarande marknadspris nådde företaget ett börsvärde på $35,92 miljarder.

Chevron Corporation

Chevron är baserat i San Ramon, Kalifornien, och grundades 1879. De är involverade i petroleumverksamhet och är ett av de största oljebolagen i världen.

Aktiekursen har stigit +2,21% bara idag och +37,36% under de senaste tolv månaderna. Utöver det betalar Chevron en kvartalsvis utdelning med en terminsavkastning på 4,28%. Dessutom har den en av de längsta utdelningstillväxthistorierna – 34 år.

Chevron opererar med en bruttovinstmarginal högre än sektorsmedianen med 13,08% och P/E-talet för 2022 prognostiseras till 12,12.

ConocoPhillips

ConocoPhillips är ett annat företag från Houston, Texas, som producerar och marknadsför råolja. Dess aktiekurs är nära rekordhöga nivåer efter att ha studsat kraftigt från pandemins låga nivåer – precis som råoljepriset gjorde.

Även om direktavkastningen inte är så hög jämfört med de två andra företagen som presenterades tidigare (endast 2,27%), opererar ConocoPhillips med en mycket högre bruttovinstmarginal – högre med 22,19% än sektorns median.

Aktiekursen steg med +12,26% YTD och +81,28% det senaste året.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto