Home > Bästa finansföretag att köpa i början av januari: JPM, C och BLK

Bästa finansföretag att köpa i början av januari: JPM, C och BLK

Företag från finanssektorn öppnar resultatsäsongen i januari. Här är tre namn att titta på: JPMorgan, Citigroup och BlackRock.

Finansiella tjänsteföretag gynnas i en miljö med stigande räntor. När Federal Reserve i USA tillkännagav en snabbare nedtrappning och åtstramande villkor, gick finansaktier bättre än förväntat.

Resultatsäsongen börjar denna månad, med några av de största namnen i branschen som rapporterar sina kvartalsvinster. I början av januari är här tre aktier att köpa: JPMorgan, Citigroup och BlackRock.

JPMorgan

JPMorgan rapporterar sin kvartalsvinst den 14 januari. Det finansiella tjänsteföretags aktie levererade en tvåsiffrig utveckling under de senaste tolv månaderna, på grund av att Fed påskyndade nedtrappningen på vägen mot lyft. Dessutom pressar räntorna högre i en åtstramningscykel, och därför gynnar investerare finansiella aktier.

Detta är ett utdelningsbetalande företag med en utdelningstillväxthistoria på 8 år. Dessutom är terminsavkastningen 2,47% och utdelningsgraden är 26,89%.

Värderingen ser attraktiv ut i början av handelsåret, åtminstone om vi bedömer efter P/E Non-GAAP (TTM)-kvoten på 10,56, mycket lägre än sektormedianen på 11,24. För Q4 FY2021 förväntas JPMorgan leverera en vinst per aktie på $2,96 och den årliga intäktsuppskattningen för räkenskapsperioden som slutar december 2021 är $122,60 miljarder.

Citigroup

Citigroups aktiekurs har underpresterat under de senaste tolv månaderna, påverkat av investerarnas vilja att investera i mer riskfyllda tillgångar då de finansiella förutsättningarna förblev lösa under större delen av året. Som sådan har Citis aktiekurs fallit mer än 2% under de senaste tolv månaderna.

Men nedgången gjorde aktien ännu mer intressant eftersom den förbättrade sin värdering. Citigroup handlas till exempel till en P/E Non-GAAP (TTM)-kvot som är mycket lägre än sektorsmedianen med nära 50%.

Dessutom är den terminsbaserade direktavkastningen 3,23% och bolaget har ökat utdelningen under de senaste 5 åren med 37,18%.

BlackRock

BlackRocks aktier överträffade under det andra året av covid-19-pandemin. De levererade 26,89% under de senaste tolv månaderna och värderingen överstiger sektorns median med mer än 100%.

Detta är ett företag som verkar med en bruttovinstmarginal för de senaste tolv månaderna på 50,82% och de rapporterar sina kvartalsvinster den 14 januari. Investerare förväntar sig en vinst per aktie på $10,04 för kvartalet och BlackRock har levererat bättre än förväntat resultat under de senaste 9 kvartalen i rad.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto