Home > Bästa flyg- och försvarsföretagen att köpa nu

Bästa flyg- och försvarsföretagen att köpa nu

Flyg- och försvarsföretag att överväga att lägga till i den långsiktiga portföljen. Höga vinster, stigande utdelningar, och lukrativ industri gör dessa företag attraktiva.

Flyg- och försvarsindustrin är en av de industrier med de största utgifterna i världen. Till exempel, bara under 2021, är Natos uppskattade utgifter 1,2 biljoner dollar.

NATO eller North Atlantic Treaty Organization, består av många länder, men USA är det största landet som bidrar till dess budget. Mer än 800 miljarder dollar av Natos utgiftsbudget kommer från USA, ett land som enbart överträffar bidragen från alla andra medlemsländer.

Ovanstående är tänkta att illustrera dimensionen av flyg- och försvarsindustrin och vilka möjligheter som finns även för den privata sektorn. Många företag har blivit offentliga, och ändå tjänar regeringar i att tillhandahålla produkter och tjänster som behövs i branschen. En av de mest intressanta är Curtiss-Wright Corporation, Mercury Systems och Lockheed Martin Corporation.

Curtiss-Wright Corporation

Curtiss-Wright Corporation grundades 1929 och tillverkar ett brett utbud av produkter som används inom flyg- och försvarsindustrin, såsom vapenhanteringssystem och luftslussluckor. Företaget erbjuder även underhållstjänster till den amerikanska flottan.

Aktiekursen handlas till ett attraktivt P/E-tal jämfört med andra börsnoterade bolag, ett förhållande som förväntas sjunka till 2025 och nå 12,73. Dessutom är detta ett utdelningsbetalande företag som förväntas tjäna nära 400 miljoner dollar i nettovinst till 2025. Aktiekursen är dock för närvarande bara +12,63% YTD, vilket underpresterar i S&P 500-index.

Mercury Systems

Mercury Systems är en annan stor aktör i branschen. De grundades 1981 och tillhandahåller produkter och tjänster som digitala radiofrekvensminnen och analoga omvandlare.

Aktiekursen gick ingenstans i år, men den större bilden visar att den högre låga serien tyder på mer uppsida. Dessutom opererar detta företag med en bruttovinstmarginal på 41,47%, mycket högre än sektorsmedianen på 29,33%.

Lockheed Martin Corporation

Lockheed Martin Corporation grundades 1912 och har sitt huvudkontor i Bethesda, Maryland. De erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster såsom bemannade och obemannade markfordon. Aktiekursen är nere med cirka -4% för året, men den större bilden avslöjar att nedgången bara är en del av en korrigering.

De flesta analytiker har utfärdat köpbetyg för bolagets aktiekurs, där det högsta kursmålet ($430) tillhör Morgan Stanley.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto