Home > Bästa företagen att köpa denna veckan före deras vinstrapporter

Bästa företagen att köpa denna veckan före deras vinstrapporter

NVIDIA, Walmart och Home Depot är tre av de stora amerikanska företagen som rapporterar sina intäkter denna vecka. Marknaden uppskattar stigande vinst per aktie för alla tre.

Den här veckan domineras av amerikanska stora företag som rapporterar sina kvartalsvinster. Bland dem sticker tre ut ur mängden eftersom marknaden förväntar sig stigande EPS för dem alla: NVIDIA, Walmart och Home Depot.

NVIDIA

NVIDIA är ett av de största företagen i världen som verkar inom halvledarindustrin. Det erbjuder lösningar för bland annat spelplattformar och autonoma fordon.

Bolaget redovisar sitt kvartalsresultat denna vecka, den 17 november. Marknadens förväntningar är att bolaget kommer att leverera högre vinst per aktie jämfört med samma period förra året. Mer exakt är förväntningarna att EPS för kvartalet kommer att nå $1,08, högre med 48,48% YoY. Dessutom är de årliga intäktsuppskattningarna för räkenskapsperioden som slutar januari 2022 till $25,77 miljarder, medan de för räkenskapsperioden som slutar januari 2023 är $29,12 miljarder.

NVIDIAs aktiekurs är på en nivå högre. Den är upp 132,78% bara i år och bröt nyligen över $300. Företaget verkar med en bruttovinstmarginal på 63,76%, mycket högre än sektormedianen på 49,52%.

Walmart

Walmart är ett annat företag som rapporterar sina kvartalsvinster denna vecka. Den här gången förväntar sig marknaden högre vinst per aktie jämfört med samma period förra året med endast 4,07%. De årliga intäktsuppskattningarna för räkenskapsperioden som slutar januari 2022 är $560,62 miljarder medan de för räkenskapsperioden som slutar januari 2023 är $576,12 miljarder.

Walmarts aktiekurs är oförändrad i år, eftersom den konsoliderades för det mesta. Företaget verkar med en bruttovinstmarginal på 25,10%, mindre än sektorsmedianen på 10,04%.

Home Depot

Home Depot rapporterar sin kvartalsvinst i morgon innan marknadstid och investerare förväntar sig en vinst per aktie på $3,38, högre än samma kvartal förra året med lite över 6%.

Analytiker är hausse på Home Depots aktiekurs. Av de 73 analytiker som täcker aktiekursen har 60 utfärdat köpbetyg och 13 har utfärdat neutrala betyg. Ingen analytiker har utfärdat säljbetyg.

Senast har Raymond James Financial bibehållit sitt köpbetyg med ett kursmål på $400 för aktiekursen, medan Wells Fargo gjorde detsamma, med ett identiskt prismål. Aktiekursen handlas till ett P/E-tal på 23,85 2021, som förväntas sjunka till 16,05 år 2026.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto