Home > Bästa fraktaktierna att köpa när fraktpriserna stiger igen

Bästa fraktaktierna att köpa när fraktpriserna stiger igen

Sjöfartsindustrin rapporterade rekordvinster 2021 på grund av att den globala ekonomin öppnade igen efter avstängningen på grund av covid-19. När fraktpriserna har börjat stiga igen, vilka är de bästa amerikanska fraktaktierna att köpa?

Covid-19-pandemin utlöste en oöverträffad hälso- och ekonomisk kris över hela världen. Som ett resultat tvingades ekonomier till lockdowns eftersom världen behövde tänka om försörjningskedjor.

Globaliseringen som vi känner till den förändrades totalt. Men när ekonomierna började öppna sig igen började inflationen krypa uppåt. Flaskhalsar i utbudet överallt ledde till att priserna på varor och tjänster steg överallt. När det blev dyrare att frakta varor från en del av världen till en annan gynnades en bransch mest – sjöfartsindustrin.

Fraktpriserna var genom taket 2020 och 2021. Och de har börjat stiga igen i januari 2022.

Dessutom rapporterade sjöfartsindustrin 150 miljarder dollar i vinst 2021, för första gången någonsin. Naturligtvis kommer en del av dessa vinster att gå till aktieägarna.

Så vilka är de bästa amerikanska fraktaktierna att köpa för att få ut det mesta av medvinden i branschen? Här är tre namn att tänka på: Matson, Kirby och Eagle Bulk Shipping.

Matson

Matson är baserat i Honolulu, Hawaii, och grundades 1882. Aktiekursen har stigit med +34,47% under de senaste tolv månaderna, och företaget betalar en kvartalsvis utdelning, med en utdelningskvot på 6,98%.

Företaget verkar med en bruttovinstmarginal på 30,22%, högre än sektorsmedianen, och intäkterna från år till år växte med mer än 50%. Matsons börsvärde har nått 3,79 miljarder dollar vid nuvarande börskurs.

Kirby Corporation

Kirby Corporation driver inhemska tankpråmar och är baserat i Houston, Texas. Aktiekursen är upp 6,09% under YTD, och vid nuvarande börskurs har företaget ett företagsvärde på 5,09 miljarder dollar.

Eagle Bulk Shipping

Eagle Bulk Shipping är ett amerikanskt företag som transporterar torr bulklast över hela världen. De grundades 2005 och driver cirka 50 fartyg, och de är baserade i Stamford, Connecticut.

Aktiekursen har stigit +84,86% under de senaste tolv månaderna och bolaget betalar kvartalsvis utdelning. Dessutom överstiger intäktstillväxten på årsbasis sektorns median med mer än 550%.