Home > Bästa juniora guldproducenter att köpa i början av 2022

Bästa juniora guldproducenter att köpa i början av 2022

Guld presterade sämre under 2021 eftersom det är en av tillgångsklasserna som levererade negativ årlig avkastning. Kommer 2022 att bli den gula metallens år? Om så är fallet, är här några juniora guldproducenter att köpa i början av 2022: Resolute Mining, Argonaut Gold och Caliber Mining.

Under ett år som dominerades av stigande inflation både på utvecklade marknader och på tillväxtmarknader underpresterade guldet. Efter att ha nått en ny all-time high 2020, handlade över $2 000 för första gången, korrigerades det för hela 2021.

Naturligtvis är guldinvesterare förbryllade eftersom guld vanligtvis köps som ett skydd mot inflation. Så var det inte i år, och den gula metallens underprestation påverkade guldgruvarbetarnas börsutveckling.

Guldgruvarbetare grupperas vanligtvis i tre kategorier: seniorproducenter, mellanproducenter och juniorproducenter. Senior producenter är välkända för allmänheten, men juniora inte så. Här är tre juniora guldproducentaktier som kan dra nytta av den potentiella hausseartade uppgången i guldpriset: Resolute Mining, Argonaut Gold och Caliber Mining.

Resolute Mining

Resolute Mining är ett australiskt guldgruv- och produktionsbolag. Baserat i Perth, äger de gruvor i flera afrikanska länder och livslängden för dess gruvguldproduktion sträcker sig långt efter 2032.

Företaget verkar med en bruttovinstmarginal på 31,93%, högre än sektorns median med 4,67% och har ett företagsvärde nära 500 miljoner dollar.

Argonaut Gold

Argonaut Gold är ett amerikanskt guldgruvföretag från Reno, Nevada. De driver flera guldgruvor i USA, Mexiko och Kanada, och dess intäktstillväxt på årsbasis är nära 50%, högre än sektorns median med 128,43%. EBITDA-tillväxten under de senaste tolv månaderna överstiger sektorns median med nära 500% och de står som en av favoriterna att dra nytta av en guldprisåterhämtning.

Caliber Mining

Caliber Mining är ett kanadensiskt guldgruve- och prospekteringsföretag från Vancouver. De utvecklar guldfastigheter i Nicaragua och dess nuvarande börsvärde är $345 miljoner med ett företagsvärde på $273,76 miljoner.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto