Home > Bästa kopparaktierna att köpa i en koldioxidsnål ekonomi

Bästa kopparaktierna att köpa i en koldioxidsnål ekonomi

Koppar är oumbärlig i kapplöpningen om alternativa energikällor. Efterfrågan på koppar förväntas hoppa från 2,1 miljoner ton 2020 till 4,3 miljoner ton 2030. Vem kan gynnas av den kraftigt ökade efterfrågan?

Efterfrågan på koppar kommer att fördubblas under det kommande decenniet när världen börjar övergå till alternativa energikällor. Koppar har nyckelegenskaper som gör den idealisk för ren energi, såsom duktilitet, ledningsförmåga och återvinningsbarhet (det är 100% återvinningsbart).

För att exemplifiera, efterfrågan på koppar från årliga solcellsanläggningar beräknas fördubblas till 2030 och öka ytterligare under de kommande åren. Koppar används också för att bygga elfordon – en elbil kräver fyra gånger mer koppar än en bensindriven. År 2040 beräknas cirka 10 miljoner elfordon säljas enbart i USA, så efterfrågan på koppar går långt utöver det kommande decenniet.

Efter att ha angett argumenten för koppar i en koldioxidsnål ekonomi, vilket företag kommer nu att dra nytta av den kommande trenden? Här är tre namn att tänka på: Southern Copper, Rio Tinto och Teck Resources.

Southern Copper

Southern Copper är ett amerikanskt företag som driver koppargruvor i Central- och Sydamerika, i länder som Peru och Ecuador. De ger en rejäl utdelning, vilket återspeglas av direktavkastningen på 6,72%, och de ökade sin utdelning med mer än 77% under de senaste fem åren.

Den verkar med en bruttovinstmarginal på 64,02%, högre än sektorns median med 110,68%. Dessutom handlas den till ett P/E-tal som är lägre än sektorns median, vilket gör den till en attraktiv investering med tanke på efterfrågan på koppar.

Rio Tinto

Rio Tinto utforskar mineraltillgångar över hela världen och har sitt huvudkontor i London. De ger en utdelning också, med en utdelningsandel på 64,57%, och direktavkastningen är 12,35%. Rio Tinto opererar med en bruttovinstmarginal något över sektorsmedianen och P/E-talet är 4,66, mycket lägre än sektorsmedianen.

Teck Resources

Teck Resources är ett kanadensiskt företag från Vancouver och grundades 1913. De är engagerade i prospektering av mineraltillgångar, såsom koppar, och aktiekursen har stigit med mer än 65% under de senaste tolv månaderna.

Bolaget handlas till ett attraktivt P/E-tal på 9,22, mycket lägre än sektormedianen på 16,37.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto