Home > Bästa livsmedelsföretagen att köpa under stigande matpriser

Bästa livsmedelsföretagen att köpa under stigande matpriser

Högre livsmedelspriser förbättrade bruttovinstmarginalen för livsmedelsföretag över hela världen. Här är tre namn att tänka på: Whole Earth Brands, Seneca Foods och AgroFresh Solutions.

Covid-19-pandemin har lett till utbudsflaskhalsar som utlöste stigande inflation över hela världen. Priserna på varor och tjänster ökade också på grund av penning- och finanspolitik som antagits av de flesta centralbanker.

Ett av de områden där inflationen överraskade marknaderna var mat. Livsmedelspriserna, mätt av Food and Agriculture Organizations Food Price Index, fördubblades under pandemin, vilket ledde till förbättrade vinstmarginaler för livsmedelsföretag.

Här är tre livsmedelsföretag att köpa 2022: Whole Earth Brands, Seneca Foods och AgroFresh Solutions.

Whole Earth Brands

Whole Earth Brands är ett förpackat livsmedels- och köttföretag från Chicago, Illinois. De sysselsätter närmare 600 personer och aktiekursen är nästan oförändrad jämfört med året innan.

Forward P/E Non-GAAP-kvoten är 18,40, lägre än sektorsmedianen med -4,84%, och de verkar med en bruttovinstmarginal på 34,56%. Alla sju analytiker som övervakar bolagets aktiekurs har utfärdat köpbetyg, med det högsta kursmålet på $23.

Senast behöll Cowen and Company sitt köpbetyg med ett prismål på $16, och ROTH Capital Partners gjorde samma sak, med ett prismål på $20.

Seneca Foods

Seneca Foods är ett amerikanskt företag verksamt inom sektorn för dagligvaror. Seneca Foods grundades 1949 och har sitt huvudkontor i Marion, New York, och är ett företag med ett företagsvärde på $625,01 miljoner och ett börsvärde på $414,26 miljoner.

De tillhandahåller förpackade frukter och grönsaker och betjänar kunder i 90 länder över hela världen. Aktiekursen är upp 20,35% YTD, och företaget verkar med en bruttovinstmarginal på 15,11%.

AgroFresh Solutions

AgroFresh Solutions är ett amerikanskt företag verksamt inom gödningsmedel och jordbrukskemikalier. Baserat i Philadelphia, Pennsylvania, fokuserar det på att förlänga hållbarheten för färskvaror och sysselsätter över 300 personer.

Företaget verkar med en bruttovinstmarginal (TTM) på 71,49%, mycket högre än sektorsmedianen på 30,50%. Under 2021 sjönk aktiekursen med mer än 11% och det nuvarande börsvärdet är $104,69 miljoner.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto