Home > Bästa lyxvaruaktierna att köpa under försäljningsuppgången

Bästa lyxvaruaktierna att köpa under försäljningsuppgången

Lyxvaruindustrin har återhämtat sig från den pandemiledda försäljningsminskningen och branschledarna har visat starka resultat.

Lyxvaror är på väg att slå sina rekordnivåer de hade före COVID-19. Efter att ha minskat på grund av den globala hälsokrisen, är lyxvaror tillbaka till den pre-pandemiska tillväxttrenden. År 2021 beräknas branschen generera 325 miljarder dollar innan slutet av året, mer än 2019.

Vad driver försäljningen högre? Enligt en studie drevs den V-formade återhämtningen av försäljningen i Kina och USA. Den amerikanska konsumenten hade dock spenderat 1,5 gånger högre än kineserna, eftersom ekonomin återhämtade sig snabbare från en pandemi-ledd recession.

Med en så positiv trend, vilka är de bästa lyxvaruaktierna att köpa? Här är tre namn att tänka på: LVMH, Hermes International och Christian Dior.

LVMH

LVMH är hem för Louis Vuitton, dess största varumärke. Under de nio månaderna som slutade den 30 september, rapporterade företaget intäkter högre med 11% jämfört med 2019.

Louis Vuitton är inte det enda kända varumärket i företagets portfölj. Marc Jacobs, Fendi och Givenchy och Bvlgari är andra exempel. LVMH opererar med en bruttovinstmarginal på 67,27%, mycket högre än sektorsmedianen på 35,82%. Vi talar om en skillnad på över 87% och det motiverar tillväxttakten för intäkterna från år till år.

Aktiekursen har stigit 32,66% under de senaste tolv månaderna och bolaget betalar en halvårsutdelning.

Hermes International

Hermes International är ett franskt företag som tillverkar och säljer lyxvaror. De gör saker som lädervaror och sadelmakare och säljer dem i butiker och online.

Företagets börsvärde nästan fördubblades 2021 och dess omsättning är 6,39 miljarder euro. Nettointäkterna 2018 var 1,4 miljarder euro och 2021 beräknas de nå 2,3 miljarder euro. Detta är också ett utdelningsbetalande företag med en stark position för fritt kassaflöde.

Christian Dior

Christian Dior är ett franskt företag som säljer lyxvaror över hela världen. Man tillverkar och säljer mode och lädervaror, vin och sprit, parfymer och kosmetika, samt klockor och smycken under olika varumärken, som Fendi, Kenzo eller Zenith.

De gör den mesta av sin försäljning i Asien och USA och säljer sina produkter i sina egna butiker och genom licensierade distributörer. Aktiekursen har stigit med mer än 53% under de senaste tolv månaderna, tack vare starka vinster, särskilt i USA.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto